iddia: ABD’liler Ruslara karşı savaşıyor!

iddia: ABD’liler Ruslara karşı savaşıyor!

.

A+A-

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken bölgeden gelen görüntülerde, ABD’li gönüllülerin Rus ordusuna karşı cephede olduğu kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, savaş deneyimi olan çok sayıda ABD'li Rusya'ya karşı çatışmalara katıldı. Söz konusu gönüllü savaşçılar, Kiev yakınlarında Rus ordusuna karşı savaşırken görüntülendi.

İngiliz Guardian gazetesi, Ukrayna saflarında savaşan yabancı savaşçıların çatışmalarda giderek daha aktif bir rol oynadığını yazdı.

Son olarak ABD'li gönüllü askerlerin Kiev yakınlarındaki bir köyü Rus askerlerinden arındırma operasyonuna katılma anları Ukrayna basınına yansıdı. Başkent savunmasında yer alan ABD’lilerin rahat tavırları dikkat çekti.

Twitter'da paylaşılan bir videoda, bir ABD'li yanmış Rus tankları önünde poz verirken bir Ukraynalı “Amerika'ya hoş geldiniz” diyor. Bir diğer videoda da, Amerikan aksanıyla İngilizce konuşan bir kişi Rus ordusundan alınan bir köydeki çatışmaları anlatıyor.

Eski İngiliz YPG’li savaşçı Ukrayna’da Ruslara karşı savaşıyor!

Öte yandan daha önce gönüllü olarak Rojava’da YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşan İngiliz vatandaşı Aiden Aslin, şimdi Ukrayna ordusu ile birlikte Rus ordusuna karşı savaşmak üzere Ukrayna'da.

İngiliz Mail Online sitesinde yer alan habere göre Ukrayna ordusunda görevli olan İngiliz vatandaşı Aiden Aslin, Rusya’nın kuşatması altındaki Mariupol kentinde bir video yayınladı.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinde dördüncü yılını tamamlayan ve bu bahar evlenme planları yapan Aslin, savaş çıkmamış olsaydı Eylül ayında hizmetini tamamlayacaktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.