Hulusi Akar’dan Şengal ve Mahmur’a ‘operasyon’ sinyali

Hulusi Akar’dan Şengal ve Mahmur’a ‘operasyon’ sinyali

.

A+A-

 “Irak’ın kuzeyinde şer odakları toplanıyor” diyen Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, "Nerede? Sincar’da. Nerede? Mahmur’da. Bunların da bir an önce etkisiz hale getirilmesi için yapılması gerekenlerin en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki askeri heyetle geldiği Şırnak’taki 23. Piyade Tümen Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sınır bölgelerindeki birliklerle video konferans yöntemi ile konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde devam eden operasyonlarına değinen Akar, "Taarruzi bir anlayış ve artan bir şiddetle operasyonlarımız devam edecek. Ne zamana kadar? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar. Böylece uzun yıllardan beri devam eden terör belasından asil milletimizi kurtaracak ve güvenliği sağlayacağız. Bu güvenlik sadece bizim için değil, aynı zamanda dost ve kardeşimiz Irak’ın da güvenliğine çok önemli katkılar sağlayacak, bölgeye huzur ve güvenliğin süratle gelmesi de böylece mümkün olacak” dedi.

“Irak’ın kuzeyinde şer odakları toplanıyor” diyen Akar, şöyle konuştu:

"Nerede? Sincar’da. Nerede? Mahmur’da. Bunların da bir an önce etkisiz hale getirilmesi için yapılması gerekenlerin en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz. Buradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu konuda Iraklı kardeşlerimizle her türlü koordinasyonu yapıyor ve her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu da muhataplarımıza söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Iraklı komşularımızın bu konuda gerekenleri yapacağına inanıyoruz ve bunu yakından takip ediyoruz."


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.