HSD'den Eyn Îsa'nın rejim güçlerine teslim edileceği iddialarına yalanlama  

HSD'den Eyn Îsa'nın rejim güçlerine teslim edileceği iddialarına yalanlama  

.

A+A-

Suriye Demokratik Güçleri(HSD) Eyn Îsa kasabasının Rusya ve Suriye rejimine teslim edildiğine dair iddiaların doğru olmadığını duyurdu.  

Dün Rusya’ya bağlı polis güçleri Eyn Îsa’ya konuşlanması ardından  Suriyeli yetkililerin HSD’nin Eyn Îsa’yı hükümet ve Rusya güçlerine teslim edilmesi konusunda anlaşmaya vardığı açıklamalarının yankıları sürüyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan HSD’nin Eyn Îsa  komutanı Riyad El Xelef, Rusya ile bölgenin rejim ve Rus güçlerine teslim edilmesine ilişkin anlaşma yapıldığına dair çıkan iddiaları yalanladı.

HSD’li yetkili, Rus ve Suriye rejim güçlerinin Eyn Îsa’nın çevresinde konuşlandığını, Türkiye’nin bölgeye yönelik saldırılarının da devam ettiğini kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı, HSD’nin kontrolündeki Türkiye destekli savaşçılarla Kürt grupların çatıştığı Eyn Îsa'ya ilave asker sevkiyatı yapıldığını açıklamıştı.

 Suriye hükümet yetkilisi Omer Rehmun’un da önceki gün HSD ile Suriye hükümet yetkilileri arasında Eyn Îsa’daki duruma ilişkin bir toplantı gerçekleştiğini, toplantıda HSD’nin Eyn Îsa’dan çıkmaya ve kasabayı Suriye rejimine teslim etmeye razı olduğunu söylemişti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.