HDP'li 5 belediyeye kayyum atandı: Belediye eş başkanları gözaltına alındı

HDP'li 5 belediyeye kayyum atandı: Belediye eş başkanları gözaltına alındı

HDP yönetimindeki Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan, Muş’un Korkut ilçesi Altınova belde belediyelerine bu sabah kayyum atandı.

A+A-

Haber Merkezi - İçişleri Bakanlığı, HDP’li Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerine kayyum atadı. Iğdır Belediye Eş Başkanı Uğur Akkuş, Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eş Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Eş Başkanı Baran Akgül görevlerinden alınarak, yerlerine kayyum atandı.

 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Siirt'e Vali Ali Fuat Atik, Baykan'a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan'a ise İhsan Emre Aydın, belediye başkanvekili olarak görevlendirildi.

 

5 belediye başkanı gözaltına alındı

Haklarında yürütülen soruşturması kapsamında Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık, HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş ile Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül ve Altınova Belde Belediye Eş Başkanı Casim Budak gözaltına alındı.

 

HDP: Bu sabah Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerimiz gasp edildi

 

Kayyum atamalarına ilişkin HDP’nin resmi Twitter hesabından ise şu açıklama yapıldı:

“Bu sabah Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerimiz gasp edildi. Saray rejimi bir kez daha halka ve halk iradesine düşmanlığını gösterdi. İktidar halka yaptığı bu düşmanlığın hesabını er geç verecek, halkımız saldırılara boyun eğmeyecektir.”

 

 

 Kayyum atanan belediye sayısı 44’ yükseldi

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 3'ü büyükşehir 65 belediye kazanan HDP'nin şu ana kadar 44 belediyesine kayyum atandı, 6 belediyesinin seçilmişine KHK'li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmedi.

 

Görevlendirmenin ardından belediye binalarının çevresi polis tarafından ablukaya alındı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.