Hamaney: Irak'ta tek bir ABD askeri bile olmamalı

Hamaney: Irak'ta tek bir ABD askeri bile olmamalı

.

A+A-

Tahran’da Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya gelen İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Irak'ta bir ABD askerinin bile varlığı çok fazladır” ifadelerini kullandı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, resmi ziyaret kapsamında Tahran’a gelen Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile beraberindeki heyeti kabul etti. Hamaney, Irak'ın ilerlemesi, refahı, bağımsızlığı ve yükselişinin İran için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “İkili işbirliğinin genişletilmesi ve yapılan anlaşmaların uygulanması her iki ülkenin de faydasınadır” ifadelerini kullandı.

'ABD, AVRUPA'YA BİLE SADIK DEĞİL'

AA'nın aktardığına göre ABD’nin Irak’ın dostu olmadığını söyleyen Hamaney, “Amerikalılar hiç kimseyle dost değiller ve Avrupalı arkadaşlarına bile sadık değiller” diye konuştu. Hamaney, “Irak'ta bir ABD askerinin bile varlığı çok fazladır” ifadelerini kullandı. Irak Cumhurbaşkanı Reşid de ülkesinin İran ile ilişkilerini, farklı boyut ve alanlarda "sürekli ve güçlü" olarak nitelendirdi. Reşid, Irak'ın çabasının İran'la ilişkileri derinleştirme ve iki ülke arasında kalan bazı sorunları çözmeye yönelik olduğunu kaydetti.

Reşid ile Tahran’a gelen heyette, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Elektrik Bakanı Ali Fadıl, Su Kaynakları Bakanı Avn Ziyab, Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci ve diğer bazı yetkiler de yer aldı. Irak Cumhurbaşkanı gündüz saatlerinde İran Cumhurbaşkanı Reisi, ve Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile de görüşmüştü. (DIŞ HABERLER)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.