Hakkâri’de çocuk istismarı: Hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır!

Hakkâri’de çocuk istismarı: Hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır!

.

A+A-

Hakkari’nin Derecik ilçesi Örencik (Benavok) mezrasında 5 yaşında bir çocuk evlerine misafirliğe gelen akrabası Tacettin G.’nin cinsel istismarına maruz kaldı. Hastaneye kaldırılan çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenilirken gözaltına alınan Tacettin G. tutuklandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Hakkâri Barosu, çocuğun ailesinin Tacettin G’nin yakınları tarafından baskı altına alındığını ifade etti. Çocuğun ailesinin yanında olduklarını belirterek yargı sürecini takip edeceklerini vurgulayan Hakkâri Barosu’nun açıklaması şöyle:

“16.05.2021 tarihinde, Hakkâri’nin Derecik ilçesine bağlı Ortaklar Köyü’nün Örencik Mezrası’nda, ailesiyle beraber ikâmet eden 5 yaşındaki çocuğun, evlerine misafirliğe geldiği söylenen Tacettin G. adlı erkek tarafından, ikâmet adreslerinde cinsel istismar ve cinsel saldırıya maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. Zanlı Tacettin G., 17.05.2021 tarihinde gözaltına alınmış, aynı tarihte de tutuklanmıştır. Hadisenin cereyan ettiğini haber aldığımız ilk andan itibaren etkin bir hukuki sürecin yürütülmesi için yakından takip ettik.

‘Çocuğun ailesine baskı yapıldı’

Sürece dair asıl vahim olan taraf ise, zanlı yakınlarınca, köyün kimi önde gelenlerinin aracı kılınıp, cinsel istismarın üstünün örtülmesi amacıyla, çocuğun ailesine hukuki yollara başvurmaktan vazgeçmesi için baskı yapıldığı yönündeki ciddi iddiaların ve şikâyetlerin olmasıdır.

Fakat bilinmesini isteriz ki; Bizler, Hakkâri Barosu olarak konunun bütün hukuki süreçlerinde, mağdure ve ailesinden yana taraf olacağız! Ve yarın (21.05.20201) aileyi ziyaret edeceğiz. Duyarlı ve ilgili bütün yerel ve ulusal kamuoyuna açık çağrımızdır: Erkek şiddetinin açık bir örneğine maruz kalmış olan 5 yaşındaki çocuğun bu travmasının daha da derinleşmemesi ve hukuki sürecin gölgelenmemesi için herkesi bu hukuki süreci sahiplenmeye davet ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.