HAK-PAR: Başkan Yardımcımız Sarıtaş derhal bırakılmalı

HAK-PAR: Başkan Yardımcımız Sarıtaş derhal bırakılmalı

.

A+A-

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), partinin Halkla İlişkiler Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Sarıtaş’ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

HAK-PAR Halkla İlişkiler Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Sarıtaş bu sabah saat 6.30 dolaylarında terörle Mücadele Ekipleri tarafından Konya’daki evinden çıkarılarak “terör propagandası" yaptığı iddiası ile gözaltına alındı.

HAK-PAR'dan yapılan açıklamada, Sarıtaş’ın derhal serbest bırakılması talep edildi. 

HAK-PAR siyasetinin “terör ve şiddetle” uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hak ve Özgürlükler Partisi / HAK-PAR, on sekiz yıldır kurulmuş legal demokratik bir partidir. Partimiz bu süre içinde tüm siyasal etkinliklerinde ve söylemlerinde 'terör ve şiddete' karşı olduğunu her fırsatta en net  biçimde dile getirmiş, keza tüzük ve programında da her türlü şiddeti reddeden anlayışını paylaşmıştır. Partimiz, bugüne dek sürdürdüğü çalışmalarında hep demokratik ve barışçı mücadeleleri ön planda tutmuş ve sorunların çözüm yol ve yöntemi olarak demokratik siyaseti öne çıkarmıştır.

HAK-PAR siyasetinin 'terör ve şiddetle' uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur, olamaz. Bunun böyle olduğunu sağır sultan bile bilmektedir. Devletin, İçişleri Bakanlığı'nın, Adalet Bakanlığı' nın, Cumhuriyet Savcıları'nın, Emniyet ve MİT’in bunu bilmemesine olanak yoktur. Bunu hala bilmeyen yetkili ve görevliler varsa HAK-PAR programına ve 18 yıllık çalışmalarına, siyaset anlayışına bakması yeterlidir.

Hal böyle iken partimizin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Osman Sarıtaş’ın 'terör' propagandası yapma gerekçesi ile göz altına alınmasından daha anlamsız bir şey olamaz.

Bütün siyasal çalışma yaşamı boyunca 'şiddet', 'terör', 'darbe' ve demokrasi dışı tüm yöntemleri yadsımış ve gereğinde en sert bir biçimde kınamış olan bir partinin üst düzey yöneticisi nasıl olur da terör propagandası yapmakla suçlanarak göz altına alınabilir?

Ülke sorunlarını dile getirmek ve bu konularda görüş bildirmek "terör' propagandası yapmakla eş değerde değildir. Düşünce, kanaat, vicdan ve fikir özgürlüğü çerçevesinde görüş beyan etmeyi terör politikaları ile ilişkilendirmek demokrasi açısından büyük bir ayıptır.

Hukuk, adalet ve demokrasi herkes için gereklidir. Haksız, hukuksuz uygulamalar asla bağışlanmamalı, hoş görülmemeli ve arka çıkılmamalıdır.

Genel başkan yardımcımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Osman Sarıtaş derhal serbest bırakılmalıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.