'Hafter güçleri Kaddafi'nin öldürüldüğü kente girdi'

'Hafter güçleri Kaddafi'nin öldürüldüğü kente girdi'

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'askeri unsurların Libya'ya sevki başlarken', iç savaşın taraflarından Halife Hafter güçlerinin, Muammer Kaddafi'nin linç edildiği ve stratejik öneme sahip Sirte kentine girdiği belirtildi.

A+A-

Haber Merkezi- Libya Ulusal Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Hafter güçlerinin stratejik öneme sahip ve Akdeniz kıyısında bulunan Sirte'nin kontrolünü ele geçirdiği vurgulandı.

Bölgeden gelen haberlere göre, Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu güçleri Sirte kentine girdi ve limanın yanı sıra bazı bölgelerin kontrolünü de ele geçirdi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'oe yerki alanlarını belirleyen anlaşma imzaladığı Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) rakibi Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'ndan önemli bir açıklama geldi.

Libya Ulusal Ordusu liderliğine yakın bir kaynak, Sirte limanını ve bazı bölgelerini kontrol altına aldıklarını söyledi. İddiaya göre UMH'ne bağlı bir tümen Hafter güçlerine direniş göstermedi. 

Kaynak, "Es Saadi askeri üssünü ve kentin bazı bölgelerini de kontrol altına aldık ve şimdi kent merkezine ilerliyoruz" dedi. 

Sirte, Kaddafi'nin büyüdüğü ve öldürüldüğü kent.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Ahval

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.