Greta BM Önünde Eylem Yaptı

Greta BM Önünde Eylem Yaptı

İklim aktivisti Greta Thunberg BM İklim Zirvesine katılmak üzere gittiği New York’ta ABD’li öğrencilerle Fridays For Future eylemini yaptı.

A+A-

İklim aktivisti Greta Thunberg, BM İklim Zirvesine katılmak üzere gittiği New York’ta ABD’li öğrencilerle Fridays For Future eylemini yaptı.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, New York’taki ilk eylemini Birleşmiş Milletler binası önünde yaptı. Thunberg’in her Cuma gerçekleştirdiği Fridays For Future okul grevine ABD’li çocuklar da destek verdi.

Öğrenciler ellerinde “Siz yetişkin gibi davranmayacaksanız, biz davranacağız”, “Deniz seviyeleri yükseldikçe biz de yükseliyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

ABD'deki iklim zirvesine, uçakla ulaşımı reddettiği için okulundan bir yıl izin alarak yelkenli tekneyle yola çıkan Thunberg, 15 günlük yelkenli yolculuğunun sonunda Atlas Okyanusu'nu aşarak Perşembe günü New York'a ulaştı.

BM Zirvesi 24 - 30 Eylül'de

16 yaşındaki Thunberg, New York'taki BM İklim Zirvesi'ne katılacak. Zirve 24-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Thunberg, New York'a ulaştığında yaptığı açıklamada ABD'yi Paris İklim Anlaşması'ndan çıkaran Başkan Donald Trump'a şöyle seslenmişti: "Trump'a mesajım bilimi dinlemesi. Ama açıkça görülüyor ki bunu yapmıyor."

Greta hakkında

Greta Thunberg henüz 15 yaşındayken, yani geçen yıl Eylül'de yapılacak genel seçim öncesi Stockholm parlamentosu önünde ilk okul grevini başlattı.

"Bunu yapıyorum, çünkü bu konuda başka hiç kimse bir şey yapmıyor. Elimden geleni yapmak benim sorumluluğum. Politikacıların iklim değişikliğine odaklanmasını ve bu sorunu gerçek bir kriz olarak ele almasını istiyorum" diyen Greta'ya son bir yıl içinde Türkiye de dahil dünyanın pek çok ülkesinden çocuklar katıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) zirvesinde "Size yalvarmaya gelmedik" diyen Greta, AB toplantısında ise "Ev ödevimiz sizin pisliğinizi temizlemek" ifadelerini kullandı.

Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Greta, Z kuşağının iklim krizi farkındalığının sembolü oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.