Gözlemevi: Serêkaniyê’ye Iraklılar yerleştiriliyor

Gözlemevi: Serêkaniyê’ye Iraklılar yerleştiriliyor

.

A+A-

Rojava’nın Serêkaniyê kentinde bulunan silahlı grupların, Kürtleri evlerinden çıkartarak, yerlerine Irak’tan gelen DAİŞ mensuplarının ailelerini yerleştirdiği bildirildi. 


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların Serêkaniyê’de bulunan Iraklı DAİŞ ailelerine kimlik kartları çıkardığını ve Kürtlerin yerlerine onları yerleştirdiğini açıkladı.

Gözlemevi, Suriye muhalefetinin geçici hükümetinin bir parçası olan ve Türkiye’nin destek verdiği Yerel Meclisi'nin Serêkaniyê'de yaşayan Irak vatandaşlarından kimlik kartı almaları için şehrin Kimlik ve Sivil İşler Bürosu'na başvurmasını istediğini duyurdu.

Öte yandan Kürt aktivistlere göre, Serêkaniyê’de yaşayan Iraklılar daha önce DAİŞ’e katılmış ve Mebruka ile Ayn İsa’daki kamplarda kalmıştı. Bunların çoğunun Türkmen uyruklu olduğu ve şu anda Serêkaniyê'de yerlerinden edilen Kürtlerin evlerine yerleştirildiği belirtildi. 

Türkiye, 9 Ekim 2019'da silahlı gruplarla birlikte Rojava’nın Serêkaniyê ve Girê Spî bölgelerine yönelik askeri operasyon düzenledi.

Operasyondan bu yana silahlı grupların Kürtlere yönelik baskı ve zulmü sürerken yüz binlercesi yerlerinden oldu.

Çok sayıda kişi de silahlı gruplar tarafından kaçırılarak öldürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.