Görüşme taleplerimiz devletçe tekrar reddediliyor...

Görüşme taleplerimiz devletçe tekrar reddediliyor...

Yaptıkları 4 görüşmenin ardından yaklaşık 2 aydır müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme başvurularına herhangi bir cevap verilmediğini belirten avukatlar, “Bizim başvuru yaptığımız ve cevap gelmeyen her süreç olumsuz, negatif bir süreçtir.

A+A-

Yaptıkları 4 görüşmenin ardından yaklaşık 2 aydır müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme başvurularına herhangi bir cevap verilmediğini belirten avukatlar, “Bizim başvuru yaptığımız ve cevap gelmeyen her süreç olumsuz, negatif bir süreçtir. Eski tarzın devam etmesidir” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve 200 gün süren açlık grevi sonrası 2 Mayıs’ta İmralı Adası’na giderek müvekkilleriyle görüştü. Bu görüşmenin ardından 22 Mayıs, 12 ve 18 Haziran’da 3 görüşme daha gerçekleştiren avukatların yaklaşık 2 aydır yaptığı başvurulara ise hiçbir yanıt verilmiyor. Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Cengiz Yürekli, yapmış oldukları 4 görüşmede tartışılan konuları ve İmralı tecridini değerlendirdi. 
 
8 yılın ardından yapılan 4 görüşmede de Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Avukat Rezan Sarıca, “Aynı zamanda çok moralli gördük. Sayın Öcalan daha çok toplumun sağlığını önemsiyor. Bu konuda da önemli olan toplumun sağlığı olduğunu, yaşanan sorunların çok önemli olduğunu ve merkezine bunları aldığını, bu sorunların çözülmesi halinde toplum sağlığının yerine gelmesiyle herkesin aslında durumunun iyi olabileceğini söyledi. Ancak görüşmelerin tamamında baktığımız nefes sorunu ve uyku sorunu yaşadığını gözlemlediğimizi söyleyebiliriz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.