Gemi Süveyş Kanalını felce uğrattı: Tüm gözler orada!

Gemi Süveyş Kanalını felce uğrattı: Tüm gözler orada!

.

A+A-

 Dünya ülkelerinin gözü Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan Süveyş Kanalı'nda karaya oturan 400 metrelik Panama bandıralı ‘Ever Given’ adlı dev konteyner gemisinde.

“The Ever Given" isimli yük gemisinin, karaya oturması bölgede deniz trafiğini felce uğrattı.

Süveyş Kanalı'ndaki deniz trafiği, karaya oturan 400 metrelik Panama bandıralı Ever Given adlı dev konteyner gemisi yüzünden durma noktasına geldi. Bir Japon şirketi tarafından işletilen geminin kurtarılması için yürütülen çalışmalardan şu ana dek sonuç alınamadı. Allianz sigorta şirketinin yaptığı hesaplamaya göre Süveyş Kanalı'ndaki blokaj yüzünden dünya ticareti haftada 6 ila 10 milyar dolar maddi zarara uğruyor.

Kanaldaki tıkanıklık nedeniyle, petrol tankerlerinin nakliye ücretleri bu hafta iki katına çıkarken, birçok geminin de rotasını değiştirmesine neden oldu.

Gemilerin geçişlerindeki gecikmeyi en yakından takip edenlerin arasında ise uluslararası sigorta şirketleri geliyor. Buradan geçiş yapan yüksek tonajlı gemilerin 100 ila 200 milyon dolar arasında bir fiyata sigorta ettirildiği biliniyor.

Mısır'daki Süveyş Kanalı yetkilileri, 15 bin ila 20 bin metreküp kum çeken bir tarak gemisinin, gemiyi hareket ettirmeye çalıştığını aktardı. Tarak gemisinin çalışmalarına Hollanda'dan da destek geldiği belirtiliyor.

Mısırlılara destek veren Hollandalı maden şirketi Boskalis de kum çekme çalışmalarının yanı sıra geminin ağırlığını hafifletmek için içindeki yakıtı boşaltmaya çalıştıklarını aktardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.