Gazze’de yüksek bir bina daha İsrail saldırısı sonucu yıkıldı

Gazze’de yüksek bir bina daha İsrail saldırısı sonucu yıkıldı

.

A+A-

İsrail, abluka altındaki Gazze'nin işlek bölgelerinden birinde yer alan 14 katlı Eş-Şuruk isimli binayı hava saldırısıyla yıktı. El-Şuruk Kulesi, İsrail hava saldırılarında yıkılan 3’üncü çok katlı bina oldu.

Gazze'nin orta kesiminde yer alan Ömer el-Muhtar Mahallesi’ndeki binada daireler, şirket ve basın kuruluşlarının ofisleri bulunuyordu.

İsrail basınında yer alan haberlerde, vurulmadan önce bina sakinlerinin binayı boşaltmaları konusunda uyarıldığı ve saldırı öncesi patlayıcı özelliği olmayan füzeler fırlatıldığı belirtildi. Saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi henüz bilinmiyor.

Gazze'nin batısındaki Rimal Mahallesi'nde 12 katlı Hanadi Kulesi, 11 Mayıs'ta İsrail'in saldırılarından kısa süre sonra yıkılmıştı.

Kent merkezinde sivillerin ikamet ettiği daireler ve çeşitli basın kurumlarının ofislerinin bulunduğu Cevhere adlı 9 katlı binası da gece yarısından sonra İsrail'in hava saldırılarına maruz kalmıştı.

Üst düzey Hamaslılar öldürüldü

Bu arada Hamas bugün, İsrail'in yaptığı saldırılarda birkaç üst düzey komutanın öldürüldüğü bilgisini doğruladı. AFP’nin haberine göre bu kişiler arasında Hamas’ın Gazze'deki askeri şefi Bassem İssa da bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.