Gazze Şeridi'nden İsrail'e çok sayıda roket atıldı: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze Şeridi'nden İsrail'e çok sayıda roket atıldı: 1 ölü, 6 yaralı

.

A+A-

Gazze Şeridi'nden İsrail'in birçok bölgesine roket atıldı. Atılan roketler nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfield, yerel saatle 21.00'de Gazze'den atılan roketler nedeniyle Tel Aviv yakınlarındaki Roş Etziyon'da 50 yaşında bir kadının öldüğünü, yaralanan altı kişinin ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi.

Bununla birlikte roket saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 3'e, yaralananların sayısı ise 45'e yükseldi. İsrail'in dünden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ise 10'u çocuk, 1'i kadın 28 Filistinli hayatını kaybetti, 152 kişi yaralandı.

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 2 binayı daha hava saldırısı ile vuracağını duyurdu.

Ne olmuştu?

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli gruplar İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı. Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik “Surların Muhafızı” adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.