Gare’de yaşamını yitiren asker ve polislerin kimlikleri açıklandı!

Gare’de yaşamını yitiren asker ve polislerin kimlikleri açıklandı!

.

A+A-

Malatya Valisi Aydın Baruş, Gare’deki operasyon esnasında öldürülen 10 asker ve polisin kimlik bilgilerinin tespit edildiğini, 3 kişi için de tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Gare Dağı bölgesinde 10-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Pençe Kartal-2” adlı operasyonda, daha önce PKK tarafından çeşitli tarihlerde ve çeşitli bölgelerde esir alınan 13 asker ve polisin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öldürülen 10 kişinin kimliğinin tespit edildiğini, 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Açıklanan asker ve polislerin isimleri şu şekilde:

13 Ağustos'ta Diyarbakır Bingöl karayolunda alıkonulan Uzman Çavuş Hüseyin Sarı

28 Temmuz 2015'te alıkonulan Urfa İl Emniyette görevli polis memuru Sedat Yabalak

18 Eylül'de Tunceli Erzincan yolunda alıkonulan Astsubay Çavuş Semih Özbey

2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı'daki birliğine katılmak için yola çıkan ve Dersim-Pülümür karayolunda alıkonulan Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı er Adil Kabaklı

24 Temmuz 2016'da Lice'de alıkonulan Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Vedat Kaya

15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Jandarma Er Süleyman Sungur

21 Eylül 2016'da Hakkari'de alıkonulan Uzman Erbaş Mevlüt Kahveci

2 Ekim 2015'te Dersim’de alıkonulan topçu er Müslim Altıntaş

Adıyaman nüfusuna kayıtlı Aydın Köse

Samsun nüfusuna kayıtlı Muhammet Salih Kanca

MSB’den açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, operasyon devam ederken, yoğun çatışmaların yaşandığı esnada kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

Açıklamada, “Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir” denildi.

PKK’den açıklama

PKK’nin askeri kanadı HPG ise alıkonulan asker ve polislerin kendileri tarafından öldürülmediğini savundu.

Halk Savunma Merkezi adına yapılan açıklamada, “Üç gün boyunca gelişen ağır bombardımanlar, kamp dışında ve içinde gelişen yoğun çatışmalar elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmının yaşamını yitirmesine yol açmıştır. Bu kampa yapılacak bu kadar saldırı sonucunda hiç kimsenin oradan sağ olarak kurtulamayacağı gerçeği en sıradan askeri bilgiye sahip bir kişi tarafından dahi bilinebilecek bir husus olmasına rağmen, bu kampa dönük yapılan saldırı hiçbir biçimde onların kurtarılmasına dönük olmayıp tamamen imha edilmeleri amaçlanarak yapılmıştır” denildi.

 

HDP'den Gare'deki esirlere ilişkin PKK'ye çağrı!

Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Gare’de hayatını kaybeden 13 esir hakkında açıklamada bulunan HDP Merkez Yürütme Kurulu, “İktidar, partimizden hesap sorma değil, kayıpların ailelerine ve topluma hesap verme konumundadır. Aynı şekilde PKK de hayatları kendilerine emanet olan tutsakların nasıl can verdiklerine, bu ölümlerdeki kendi sorumluluklarının ne olduğuna ilişkin olarak Türkiye ve dünya kamuoyunu bilgilendirmelidir” ifadesini paylaştı.


"PKK elinde tutmaya devam ettiği kişileri salıvermelidir"

Esirlere ilişkin PKK'ye çağrıda bulunan HDP, açıklamada ayrıca şunları belirtti:

“Alıkonanların yaşamları rastlantılara ve çatışma ortamının insafına bırakılmamalı, ailelerin ve kamuoyunun talebine karşılık, PKK elinde tutmaya devam ettiği kişileri salıvermelidir.

Bu vesileyle, hayat kayıplarının önüne geçilmesinin temelli ve sonuç alıcı tek yolunun çatışma politikalarına son verilmesi, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün demokratik ve barışçıl yollarla aşılması olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.