Fransa'dan Türkiye'ye Dağlık Karabağ tepkisi!

Fransa'dan Türkiye'ye Dağlık Karabağ tepkisi!

.

A+A-

Türkiye'nin Dağlık Karabağ sorunundaki tutumunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Fransa Dış Ticaret Bakanı Franck Riester, konunun aralık ayında Avrupa Konseyi'nde ele alınacağını ve Ankara'nın daha fazla baskıya maruz bırakılacağını dile getirdi.

Fransa Dış Ticaret Bakanı Franck Riester açıklamasında, Ankara hükümetinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un söylemleri üzerinden ülkelerine ve cumhuriyet değerlerine zarar vermek istediğini savunarak, "Türkiye bu tutumuyla kınanacak bir rol oynamaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de yaşadığı gerilime de dikkat çeken Riester, Ankara'nın Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın egemenliğini baltalamayı bırakması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusundaki tavrını değiştirmesini istiyoruz. Türkiye değişmeli. Türkiye Kuzey Afrika'da illegal silah trafiğine ve Avrupa'ya karşı göç sorununu kullanmayı bırakmalı" sözlerine yer verdi.

Riester konuşmasında, "Türkiye büyük bir halktır" diyerek, "Biz Türkiye ile diplomatik ve ekonomik ilişkiler kurmak istiyoruz. Ancak hakiki söylemler konusunda uzlaşmalıyız. Diğer türlü ilişkilerimiz böyle devam edemez" açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.