Fransa'dan kovulmuşlardı: Radikal dincilerin yeni adresi Türkiye

Fransa'dan kovulmuşlardı: Radikal dincilerin yeni adresi Türkiye

.

A+A-

Fransa'da bir öğretmenin başının kesilerek katledilmesinin ardından, ülkede istenmeyen kişi ilan edilen aşırı İslamcı İdriss Sihamedi'nin kuruluşu BarakaCitiy, faaliyetlerini Türkiye'ye taşıdı.

Sihamedi, Fransa'daki aşırıcı çizgisi nedeniyle tepki görürken, derneği de kapatıldı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyerek Türk vatandaşlığına geçmek istediğini duyurdu.

Erdoğan'dan istenen yardım talebi ise karşılıksız kalmadı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, “Siz ve arkadaşlarınız, sığınma talebi dilekçenizle başvuruda bulunursanız, değerlendireceğiz. Bilgileriniz gelince, İstanbul Havalimanı’ndaki ekibimiz durum ile ilgili bilgilendirilecektir” açıklaması yaptı.

Artı Gerçek yazarı Erk Acarer, Sihamedi'nin bu sürecin ardından tüm dinci faaliyetlerini Türkiye'ye taşıdığını yazdı.

"BarakaCity önceki gün Türkiye’de resmi olarak faaliyetlerine başladığını Türk bayrağı fotoğrafı ile Fransızca olarak duyurdu: 'Birkaç ay bekledikten sonra, BarakaCity’nin insani yardım şubesini ve insani yardım faaliyetleriyle bağlantılı yapılarını Türkiye’ye taşıdığını duyurmaktan onur duyarız." bilgisini paylaşan Acarer, yazısını şu satırlarla sürdürdü:

"AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Göç İdaresi her an “Bu onur bize ait” şeklinde bir karşılık verebilir! Türkiye’ye transfer olan Kükürtlü Lider ise başkanı olduğu derneğin yeni oyun alanına taşınmış olmasının sevincini “Allahuekber” diyerek duyurdu.

BarakaCity, Türkiye’ye zaten uzak değildi. Antep’teki, Türk direktörleri, Suriye’ye lojistik destek sağlıyordu. Kuruluş, Halep’ten Türkiye’ye taşınan yaralılar konusunda bilgi veriyordu. Kilis’teki, Hatay’daki sığınmacı kamplarında cirit atıyor, Yayladağı’nda çalışmalar yürütüyordu.

BarakaCity, Türkiye’ye ‘Bereket Yurdu’ diyor ve Reyhanlı’daki faaliyetlerini “İnsani ortağımız” dediği İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile birlikte sürdürüyordu. Rakka IŞİD’in elindeyken yardımlarını, örgütle aralarında hiç sorun yaşanmadan bölgeye ulaştırdı. Ayrıca Sihamedi, IŞİD’i kınamayı reddetti. Artık Türkiye’deki faaliyetleri resmileşti."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.