Fransa, AB zirvesinde Türkiye’ye yaptırım için hazırlanıyor

Fransa, AB zirvesinde Türkiye’ye yaptırım için hazırlanıyor

.

A+A-

11 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak AB liderler zirvesinde Fransa hükümetinin Türkiye'ye ekonomik yaptırım konusunu masaya getireceği belirtildi. 

Türkiye’ye yönelik yaptırımların gündeme getirileceğini dile getiren Fransa AB Bakanı Clement Beaune, "Bireysel ya da sektörel ekonomik yaptırımlar gelebilir. Her türlü ihtimal masada" ifadesini kullandı. 

Konuyla ilgili Amerika'nın Sesi'nde yer alan haberde, Fransa'nın girişimine karşın Almanya başta olmak üzere bazı üye ülkelerin "yaptırımlara" isteksiz yaklaşması nedeniyle bu uygulamanın sembolik seviyede kalacağı ileri sürüldü. 

“Aralık ayındaki zirvede yaptırım gündeme getirilecek” 

Yaptırımlara yönelik Fransız medyasına konuşan Fransa'nın AB'den Sorumlu Bakanı Clement Beaune, "Yıllarca, 10-15 yıl boyunca, Türkiye'nin Hristiyan Demokratlar gibi sempatik bir modernleşme ve demokrasi fikrine sahip bir ülke olduğuna inandık. Ama bu doğru değil. Türkiye'de yaşanan, kültürel, jeopolitik, her alanda, saldırgan bir İslamcılıktır" sözlerine yer verdi. 

Konuşmalarının devamında Aralık zirvesinde ele alınacak yaptırımlar konusuna değinen Clement Beaune, "Türk Cumhurbaşkanına karşı bireysel yaptırımlar veya sektöre göre ekonomik yaptırımlar araştırılıyor. Henüz bir karar vermek için çok erken, ancak masada birkaç seçenek var. Tüm ortaklarımızın üzerinde anlaştığı bir yaptırım olmalı" açıklamasında bulundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.