Firset Sofi Erbil’de son yolculuğuna uğurlandı

Firset Sofi Erbil’de son yolculuğuna uğurlandı

.

A+A-

Yakalandığı yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle dün sabah vefat eden Erbil Valisi Firset Sofi’nin cenazesi bugün Kürdistan Bölgesi’ne getirildi, havalimanında düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Firset Sofi için Erbil Uluslararası Havalimanı’nda düzenlenen cenaze törenine; Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Parlamento Başkanı Rewaz Fayeq, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, bakanlar, parlamenterler, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda siyasi isim katıldı.

Neçirvan Barzani, törende yaptığı konuşmada, “Dr. Firset’in temel hedefi, ayrım yapmaksızın Kürdistan ve Erbil halkına hizmet etmekti. Esnafın ve yoksulların derdine ortaktı. Coronanın halkın yaşamına etki etmemesi için çok çabaladı. Bu yüzden gece gündüz yorulmadan halka hizmet etti” dedi.

Ardından İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Başbakan Mesrur Barzani’nin mesajı okundu. Başbakan mesajında, “Hükümet olarak, O’nun ettiği yeminin hakkını verdiğine, Erbil ve Kürdistan halkına hizmet için verdiği sözleri tuttuğuna şahidiz” ifadesini kullandı.

Daha sonra Firset Sofi’nin tabutuna çelenkler bırakıldı.

Törende Firset Sofi’nin oğlu, iki kızı ve ağabeyleri de hazır bulundu. Dört çocuk babası Firset Sofi’nin en küçük çocuğu 5 yaşında.

Sofi’nin naaşı, vasiyeti üzerine başkent Erbil’de toprağa verildi. Cenazesi, Şeyh Ahmed Mezarlığı’nda binlerce kişi tarafından karşılandı.

20 Ekim’de coronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanan Firset Sofi, durumunun ağırlaşması nedeniyle Türkiye’de tedavisine devam edilmişti.

42 yaşındaki Firset Sofi, Erbil’in 41’inci valisiydi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.