Fas'ta ölü sayısı 1.305'e yükseldi: Deprem bölgesinden görüntüler

Fas'ta ölü sayısı 1.305'e yükseldi: Deprem bölgesinden görüntüler

.

A+A-

Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş'te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 1305'e yaralı sayısının ise 1832'ye yükseldiği belirtildi.

Bakanlıktan konuya ilişkin daha önce yapılan yazılı açıklamada, Marakeş'in El Huz bölgesinde meydana gelen depremde ölü sayısının 820, yaralı sayısının 672'ye çıktığı belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı'ndan ölü sayısına ilişkin yapılan ilk açıklamada ise ölü sayısının 296, yaralı sayısının 153 olduğu bildirilmişti. Ölenlerin büyük çoğunluğunun Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Şişava kentlerinden olduğu kaydedilmişti.

 

whatsapp-image-2023-09-10-at-10-35-28.jpeg

 

AA'nın aktardığına göre, Fas medyası, dün akşam yerel saatle 23.10'da meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde de hissedildiğini belirtmişti. Ülke basınında geçen ilk bilgilerde depremin 6,8 büyüklüğünde olduğu aktarılırken, Almanya Sismoloji Merkezi de depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

 

whatsapp-image-2023-09-10-at-10-37-09.jpeg

 

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fas'ın Marakeş kenti El Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan, paylaşımında, "Dost ve kardeş Fas'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen tüm Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2023-09-10-at-10-38-45.jpeg

 

'ÜLKE TARİHİNDE SON YÜZYILDA YAŞANAN EN BÜYÜK DEPREM'

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü Başkanı Nasır Cabur, depremi 'ülke tarihinde son yüzyılda yaşanan en büyük deprem' olarak niteledi. Fas'ın modern tarihinin en yıkıcı depremlerinden biri 29 Şubat 1960'ta, Atlantik Okyanusu kıyısındaki Agadir şehri yakınlarında meydana gelmişti. Deprem 5,8 büyüklüğünde olmasına rağmen merkezinin sığ olması nedeniyle yüzeyde şiddetli bir sarsıntıya neden olmuştu.

24 Şubat 2004'te Fas'ın kuzey kıyısındaki El Huseyme şehrinde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, Huseyme depreminde yaklaşık 630 kişi ölmüş, 926 kişi yaralanmış, 15 bin kişi evsiz kalmıştı.Huseyme'nin kuzeydoğusundaki Alboran Denizi'nde de 25 Ocak 2016'da 6,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremde korkudan kalp krizi geçiren bir çocuk hayatını kaybetmişti. Deprem, İspanya'ya bağlı olan ve Fas sınırında yer alan Melilla özerk kentinde büyük hasara ve 26 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. 

 

DUVAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.