Ezidi Kürt vekil Parlamentodaki ilk oturuma mili kıyafetlerle geldi

Ezidi Kürt vekil Parlamentodaki ilk oturuma mili kıyafetlerle geldi

.

A+A-

Irak Parlamentosunda gerçekleştirilen ilk genel kurula Kürt vekillerin bazılarının milli kıyafetleri ile gelmesi dikkat çekti.

Irak Parlamentosunda 10 Ekim 2021'de yapılan erken genel seçimlerinin ardından ilk genel kurul oturumu başkent Bağdat'taki parlamento binasında gerçekleştirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) milletvekillerinin bazıları oturuma Kürt mili kıyafetleriyle katıldı.

KYB’li vekil Ronze Seydo, “Bugün Ezidi Kürtlerin milli kıyafetleri ile oturuma katıldım. Kıyafetler ve kültürümle gurur duyuyorum. İlk defa biz Ezidi vekil bu kıyafetlerle bu salona geliyor. Biz bu kültürümüz nedeniyle bu kadar zulme uğradık. Herkes bildin istiyorum, Ezidiler hep var olacak” dedi.

Öte yandan Irak Parlamentosunda çoğunluğu elinde bulunduran Sadr Hareketi milletvekilleri ise temsili kefenlerle oturuma katıldı.

Rûdaw’a konuşan Şii vekil Ahmed Daraci, “Kefen giymek bu ülke uğruna şehit olmayı göze aldığımız anlamına geliyor” açıklamasını yaptı.

Öte yandan İmtidad ve Yeni Nesil Hareketi’nden milletvekilleri ise, meclisin bulunduğu Yeşil Bölge’ye 2019 yılı ekim ayında patlak veren protestolarda ambulansların giremediği yerlere girerek yaralıları çıkaran Tuk-Tuk araçları ile geldi.

329 sandalyeli parlamentonun bugünkü oturumuna 325 vekil katıldı. Bugünkü oturumda Parlamento Başkanı ve yardımcıları seçildi.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.