Esad'ın röportajı yayınlandı: 'Erdoğan’la neden buluşayım, bir şeyler içmek için mi?'

Esad'ın röportajı yayınlandı: 'Erdoğan’la neden buluşayım, bir şeyler içmek için mi?'

.

A+A-

"Suriye'deki terör Türkiye'den kaynaklanıyor" diyen Esad, "Neden Erdoğan'la buluşacakmışım? Bir şeyler içmek için mi?" ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Sky News Arabia'ya verdiği röportajın detayları paylaşıldı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olası görüşmesine değinen Esad, "Hedefimiz Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi, Erdoğan'ın hedefi ise Türkiye'nin Suriye'yi işgalini meşru kılmak" ifadelerini kullandı. "Neden Erdoğan'la buluşacakmışım? Bir şeyler içmek için mi?" diye soran Suriye Devlet Başkanı, "Suriye'deki terör Türkiye'den kaynaklanıyor" dedi.

Suriye'de uyuşturucu madde Captagon'un yaygınlaşmasına da değinen Esad, "Uyuşturucu ticaretinin sorumlusu Suriye'de kaosa neden olan ülkelerdir" açıklamasında bulundu. Şam'ın 'farklı yollarla' ABD yaptırımlarının üstesinden geldiğini belirten Esad, Washington ile görüşmelerin 'herhangi bir sonuç getirmediğini' söyledi.

Dün bir kısmı yayınlanan söyleşide Esad'ın Erdoğan ile görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandığı aktarılmıştı: "Görüşme Erdoğan'ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.