Eren Keskin: İnsan Hakları Eylem Planı 'tersine' işlemeye devam ediyor

Eren Keskin: İnsan Hakları Eylem Planı 'tersine' işlemeye devam ediyor

.

A+A-

Bingöl'de gözaltına alınan kişinin ailesine işkence yapıldığı iddiası ve görüntülerle ilgili konuşan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, "İnsan Hakları Eylem Planı 'tersine' işlemeye devam ediyor" dedi.

Bingöl’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen ev baskınlarında 6 kişi örgüt propagandası yaptıkları iddiası ile gözaltına alındı. Karlıoava ilçesinin Hasanova köyünde gözaltına alınan Emin Canpolat’ın aile fertlerine askerlerin şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada tepkilere çekti. Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada aile fertlerinin görevlilere mukavemette bulunduğu savunulurken, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, görüntülerin 90’ları aratmadığını belirterek tepki gösterdi.

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin aile fertlerinin askerler tarafından darp edildiği anlara ait görüntüleri "İşkence İnsanlık Suçudur!" notuyla paylaşarak tepki gösterdi.

'90'LARDAN HİÇBİR FARKI YOK'

Görüntülere dair konuştuğumuz Eren Keskin, görüntüleri "korkunç" olarak nitelendirdi. Keskin “90'lardan hiçbir farkı yok. Devlet aklı her daim aynı. Türk yazılı hukukunda işkence yasak bir yöntemdir. Altına imza atılan uluslararası sözleşmeler de aynı şekilde. Bu kadar korku panik yaratarak şiddet kullanılarak ev basılması yasa dışıdır. İnsan Hakları Eylem Planı 'tersine' işlemeye devam ediyor” dedi.

Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülaku da darp anlarına ait görüntüleri paylaşarak hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

VALİLİK: SÖZLÜ UYARI SONRASINDA ZOR KULLANIMINA GEREK KALMADI

Kamuoyunda tepkilere yol açan görüntüler sonrası yazılı açıklama yapan Bingöl Valiliği, işkence iddialarını yalanlayarak aile fertlerinin güvenlik görevlilerine mukavemet ettiğini iddia etti.

Askerlerin aile fertlerini darp ettiği anlara ait görüntülere rağmen valilik zor kullanılmadığını savundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya platformlarında Karlıova ilçesi Hasanova köyü ile ilgili olarak, 'Köylülere işkence' başlığı ile yapılan kasıtlı haber ve paylaşımlar üzerine Valiliğimizce kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Buna göre Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında Karlıova Sulh Ceza Hakimliğinden alınan karara bağlı olarak güvenlik güçlerimizce Hasanova köyünde bulunan ikamete gidilmiştir. Arama işlemine başlanacağı esnada şüpheli şahsın aile fertleri tarafından görevlilere mukavemette bulunulmuş ve eve girişleri engellenmek istenmiştir. Bunun üzerine, güvenlik görevlilerimizce önce sözlü uyarıda bulunulmuş ardından herhangi bir zor kullanımına gerek kalmaksızın arama işlemi sonrasında şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır."

/Duvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.