Erdoğan: Bizi kıskanıyorlar, Putin: Hani etlerimizi satın alacaktın

Erdoğan: Bizi kıskanıyorlar, Putin: Hani etlerimizi satın alacaktın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti ve ticaret merkezi Johannesburg'ta devam eden BRICS Zirvesi'nde biraraya geldi.

A+A-

Erdoğan görüşme sırasında, Putin ile biraraya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, iki ülkenin ekonomik, askeri, kültürel ve ticari alanlarda ciddi bir yükseliş yakaladığını savundu.

Türkiye-Rusya arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, Rusya'dan 2018'de altı milyon turistin gelmesinin beklendiğini kaydetti.

İki ülke arasındaki dayanışmanın 'birilerini' gerçekten kıskandırdığını savunan Erdoğan, ilişkilerin daha da gelişeceğini ifade etti.

Putin ise, görüşme sırasında, "Beni restorana davet edecektiniz hani?" siteminde bulununca, Erdoğan, "Ettim, bekliyorum" yanıtını verdi. Putin de karşılığında, "Ama şu konuda anlaşmıştık: Et ürünlerimizi ülkeye alacak iseniz o zaman bu restoranda Rus etleri olacak" diye konuştu.

Erdoğan gibi Putin de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Türkiye-Rusya ilişkilerinin krizlerin üstesinden gelmeyi başardığına değinen Putin, ticaret hacminin geçen yıl yüzde 40'tan fazla artışla 22 milyar doları geçtiğini hatırlattı ve ortak çalışmalardan duyduğu memnuniyete dikkat çekti. 

İkili arasındaki görüşme 1 saat 15 dakika kadar sürdü.

 

(ahval)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.