Erbil ile Bağdat güvenlik anlaşması bayramdan sonra hayata geçecek

Erbil ile Bağdat güvenlik anlaşması bayramdan sonra hayata geçecek

.

A+A-

 Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerle ilgili Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki güvenlik anlaşmasının uygulanması talimatını verdiğini söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, Peşmerge ile Irak ordusu arasında daha önce gerçekleşen toplantılarda Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden Xaneqin, Kerkük, Musul ve Mexmur’da ortak güvenlik koordinasyon merkezlerinin kurulmasına karar verilmiş olduğunu belirtti.

Bu anlaşmanın Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin önerisi çerçevesinde gerçekleştiğini kaydeden Yaver, anlaşmanın Peşmerge Bakanlığı’na bağlı Yüksek Koordinasyon Heyeti ile Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından imzalandığını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Erbil ve Bağdat askeri heyetleriyle bir araya gelen Kazimi’nin Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı yetkililerine Kürdistan Bölgesi’ne gidip anlaşmayı uygulamaya koymaları yönünde talimat verdiğini vurgulayan Yaver, Bağdat heyetinin Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Areci başkanlığında 9 Mayıs’ta Erbil’de görüşmelerde bulunduğunu ve bayramdan sonra anlaşmanın uygulanmaya başlanmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Yaver, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde güvenlik ve istikrarın sağlanmasının Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki işbirliğinden geçtiğinin altını çizdi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.