ENKS’den PYD’ye tepki: Tutuklamalar Kürt diyaloğunu engelliyor

ENKS’den PYD’ye tepki: Tutuklamalar Kürt diyaloğunu engelliyor

.

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), medya aktivisti Fener Mahmud’un PYD’ye bağlı silahlı kişilerce tutuklanmasını kınayarak, bu tür eylemlerin Kürt diyaloğunu engellediğini belirtti.

ENKS Genel Sekreterliği, Qamışlo’da dün akşam PYD’ye bağlı silahlı kişiler tarafında kaçırılarak tutuklanan aktivist Fener Mahmud'la ilgili bir açıklama yaptı.

Fener Mahmud’un tutuklanmasını kınayan ENKS, böyle bir eylemle PYD'nin Kürt diyaloğunu engellediğini ve partiler arasında yapılan müzakereleri hedef aldığını belirtti.

Açıklamada, Fener Mehmud'un dün akşam bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edilerek, yönetim ve liderlerin halkın görüş ve iradesine karşı saygılı olmaları gerektiği, tehdit dilini kullanma haklarının olmadığı kaydedildi.

ENKS açıklamasında ayrıca, aktivistin tutuklamasının Dirbêsiyê'deki bazı öğrenci ve ailelerinin tutuklanmasının ardından yapılmasına dikkat çekerek, Cihad Eliko ve Nizameddin Eliko'nun halen tutuklu olduğuna vurgu yaptı.

ENKS açıklamanın sonunda, medya aktivisti Fener Mahmud ve öğrencilerle birlikte tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep ederek, sorunların çözümü ve sorumluluk alması için Demokratik Suriye Güçleri (HSD) liderliğine de çağrıda bulundu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.