ENKS’den Hariri’ye tepki: Suriye devriminin ilkelerine aykırıdır

ENKS’den Hariri’ye tepki: Suriye devriminin ilkelerine aykırıdır

.

A+A-

SMDK Başkanı Nasır Hariri’nin Efrin’deki hastane saldırısının ardından yaptığı çağrıya tepki gösteren ENKS, “Bu çağrın devlet egemenliği ve Suriye devriminin ilkelerinin ihlalidir" açıklamasını yaptı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Nasır Hariri’nin Rojava’nın Efrin kentindeki Şifa Hastanesi’ne 13 Hazirn’da düzenlenen saldırının ardından sarfettiği sözlere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Hariri’nin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, “Minbic ve Tel Rıfat kentleri ile Suriye'nin geri kalan bölgelerinden milislerin dışarı çıkarılması için askeri müdahale talep ediyoruz” şeklindeki sözlerine dikkat çekilen açıklamada, müdahale talebinin "Suriye devletinin egemenliği ve Suriye devriminin ilke ve değerlerinin ihlali" olduğu vurgulandı.

Açıklamada, ENKS’nin Suriye muhalefetinin bir parçası olduğu hatırlatılarak, Hariri'nin çıkışının kendi kişisel görüşü olduğu ve ENKS'nin bunu reddettiği ifade edildi.

Ne olmuştu?

(SMDK) Başkanı Nasır Hariri, 14 Haziran’da yaptığı açıklamada, Efrin’deki saldırı ile ilgili YPG’yi suçlayarak, şu ifadeleri kullanmıştı.

"Türkiye'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Suriye'yi önemseyen tüm özgür dünyadan, halkın ve ulusal ordunun yanında yer alarak Münbiç ve Tel Rıfat kentleri ile Suriye'nin geri kalan bölgelerinden milislerin dışarı çıkarılması için uluslararası askeri müdahale talep ediyoruz. Terör örgütüne destek veren ülkelerden özellikle ABD'den örgüte askeri ve siyasi desteği durdurmalarını, sivillere karşı ihlallerde kullanılan ağır silahlarını geri çekmelerini istiyoruz."

Ancak Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve YPG, sözkonusu saldırıyı kesin bir dille reddetmiş, bağımsız tarafların saldırıyı incelemesi talebinde bulunmuştu.

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) de yazılı bir açıklama ile Hariri’ye tepki göstermiş ve bu açıklamanın Suriye muhalefetinin ilkelerine aykırı olduğuna dikkat çekmişti.

Açıklamada, “Hastaneye saldırarak sivilleri kimin öldürdüğünü, zeytin hırsızlarını, insanların evlerini ve mallarını yağmalayanları herkes çok iyi biliyor” denilmişt.

Suriye Kürtleri İnisiyatifi Başkanı Omer Osê de Hariri’nin bu sözlerinin ardından ENKS’nin Suriye muhalefetinden çıkmasını önermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.