"ENKS ofislerine saldıranlar birlik müzakerelerini sabote etmek istiyorlar"

"ENKS ofislerine saldıranlar birlik müzakerelerini sabote etmek istiyorlar"

.

A+A-

Dün Qamişlo ve Dirbesiyê’de ENKS ofislerine yönelik gelişen saldırılara ilişkin PDK-S Merkez Komite üyesi Nafî Ebdullah, Kürtler arası birlik müzarekelerini bozmak amacıyla planlanmış bir takı girişimler olduğunu söyledi.  

Qamişlo’dan K24 bültenine bağlanan Cemal Batu’nun sorularını yanıtlayan PDK-S Merkez Komite üyesi Nafî Ebdullah, ENKS ofislerine yönelik özellikle Dirbêsiyê’de silahlı saldırıyı kınadığını söyledi.

Nafî Ebdullah “Bu tür saldırılar bizim kitlemizi soğutuyor. Biz bir diyalog içerisindekiyiz, bu tür olayların olmasını istemiyoruz. Bu tür saldırılar Kürt diyalog süreceni zayıflatıyor ve çıkmaza sokuyor” dedi.

Nafî Ebdullah, tarafların birbirine karşı saygı çerçevesinde yaklaşması halinde sorunların diyalog yöntemiyle çözülebileceğini sözlerine ekledi.

Qamişlo ve Dirbêsiyê’deki ENKS ofislerine yönelik saldırıların amacına ilişkin ise Ebdullah “Benim kanaatime göre planlanmış ve örgütlendirilmiş saldırılar. Amacı, Kürler arası müzakerelerin son bulması, ya da çıkmaza sürüklenmesi amacıyla yapılıyor. Bu müzakereler sürece çok yayıldı ve bu durum birlik çalışmalarını olumsuz etkilemekte” dedi.

PDK-S yetkilisi Nafî Ebdullah, Güney Kürdistan’da cereyan eden olayların Rojava Kürdistanı’nı etkilememesi gerektiğini belirterek, bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını umut ettiklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.