Elysee Sarayı: Erdoğan’ın Macron hakkındaki sözleri kabul edilemez

Elysee Sarayı: Erdoğan’ın Macron hakkındaki sözleri kabul edilemez

Elysee Sarayı: Erdoğan’ın Macron hakkındaki sözleri kabul edilemez

A+A-

Elysee Sarayı, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mevkidaşı Macron hakkındaki “zihinsel bir tedaviye ihtiyacı var” şeklindeki sözlerini kınayarak, “Erdoğan'dan politikasının gidişatını değiştirmesini talep ediyoruz çünkü bu her açıdan tehlikeli” açıklaması yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Kayseri’deki Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, , Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında, "Bu zatın İslam ile Müslümanlar ile derdi nedir? Macron'un zihinsel olarak tedaviye ihtiyacı var. İkide bir Erdoğan'la uğraşıyor. Bu sana bir şey kazandırmaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarına Elysee Sarayı’ndan yanıt gecikmedi.

AFP'de yer alan habere göre Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri kabul edilemez” denildi.

Açıklamada, “Abartı ve edepsizlik bir yöntem değildir. Erdoğan'dan politikasının gidişatını değiştirmesini talep ediyoruz çünkü bu her açıdan tehlikeli. Gereksiz tartışmalara girmiyoruz ve hakaretleri kabul etmiyoruz ” sözlerine yer verildi.

Haberde ayrıca Paris hükümetinin Fransa’nın Ankara Büyükelçisi’ni geri çağrdığı kaydedildi.

Paris ile Ankara arasında çoklu gerilim

Erdoğan’ın Fransız mevkidaşına ilişkin sert sözleri, Paris ile Ankara arasındaki çeşitli meselelerde yaşanan gerginliğin bir parçası olarak gündeme geldi.

Suriye, Rojava ve Doğu Akdeniz’in yanır sıra, iki ülke son olarak Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ nedeniyle yaşanan çatışmalarda da karşı karşıya geldi.

Son olarak önceki hafta Paris'te Samuel Paty adlı bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesinin ardından Macron’un “İslam, bugün dünyanın her yerinde kriz yaşayan bir dindir" şeklindeki açıklamaları tepki gösteren Erdoğan, “Ülkesindeki milyonlarca farklı inanç mensubuna böyle davranan bir devlet başkanına ne denilebilir, öncelikle akli noktada kontrol" ifadelerinde bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.