Ehmedê Xanî Derneği: Dil ulus olmanın temelidir

Ehmedê Xanî Derneği: Dil ulus olmanın temelidir

Urfa Ehmedê Xanî Derneği, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Haber Merkezi - Hawar dergisinin birinci sayısı Kürt dilbilimci ve aydını Celadet Elî Bedirxan tarafından 15 Mayıs 1932’de Şam’da çıkarıldı. Bu dergi Latin harfleriyle Kürtçe’nin 3 lehçesiyle yayın yapıyordu. 2006 yılından beri derginin basımının yapıldığı gün olan 15 Mayıs, Kürt Dil Bayramı olarak kutlanıyor.

Dernek tarafından yayınlanan mesajda şunlara yer verildi:

“Dil, ulusların en büyük zenginliği ve uluslaşmanın en önemli şartıdır. Dil ulus olmanın temelidir. Uluslar dil ile oluşuyor.

Dil, ezilen halklar için temel yaşam kaynağıdır. Bir milletin sahip olduğu ve bin yıllarca kaybetmediği tek zenginliği dilidir. Dil ulusların geçmişi ile geleceğini birbirine bağlayan ana köprü görevini görmektedir.

Kürt halkı Ehmedê Xanî ve Celadet Bedirxan’ın hassasiyetiyle Kürtçe’ye sahip çıkmalı. Her Kürt ferdi, milliyetçiliğin sembolü olan dile sahip çıkmayı ulusal bir görev olarak görmelidir. Her Kürt günlük yaşamda dilini kullanarak Kürtçe’yi yaşamın her alanına yaymak için çaba göstermelidir. Kürtçeye sahip çıkmak her Kürt’ün görevi ve sorumluluğudur.

15 Mayıs Kürt Dil Bayramı Kürtlere kutlu olsun.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.