Eğitim-Sen: Mehmet Sami Tuğrul’un katili öğrencileri cemaat yurtlarına mecbur bırakanlardır

Eğitim-Sen: Mehmet Sami Tuğrul’un katili öğrencileri cemaat yurtlarına mecbur bırakanlardır

.

A+A-

Eğitim-Sen, Antalya'da üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'u tarikat yurdunda öldürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak yerine onları dini cemaat yurtlarına mahkûm edenler bir gencimizin daha göz göre göre, vahşi bir şekilde katledilmesine neden olmuştur" dedi

Antalya’da üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’un, Antalya İlim ve Kültür Derneği yemekhanesinde aşçı İhsan Güney tarafından katledilmesi ile ilgili Eğitim-Sen açıklama yaptı.

Mehmet Sami Tuğrul’un katledilmesine, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak yerine onları dini cemaat yurtlarına mahkûm edenlerin neden olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yıllardır kamu kaynaklarıyla yapılan destekler sonucunda dini cemaat ve derneklere ait yurtlara daha fazla öğrencinin yönelmesi sağlanmıştır. İktidar, KYK yurtları önündeki uzun kuyruklar karşısında, önümüzdeki birkaç yıl kendisine sıra gelmeyeceğini gören ve kirasını ödeyebileceği bir ev bulmaktan umudunu kesen ciddi bir öğrenci kitlesini bilinçli bir şekilde cemaat yurtlarına yönlendirme politikası izlemiştir.

Yıllardır öğrencilerin barınma sorununa çözüm üretmeyenler, denetimsiz tarikat ve cemaat yurtlarının yayılmasına izin vermiş, ekonomik sorunlar yaşayan öğrencileri dini cemaatlerin kucağına itmiştir.

Öğrencilerin barınma sorununu çözmek için yeni yurtlar yaptırmak, mevcut öğrenci yurtlarının fiziki ve altyapı koşullarını iyileştirmek için kaynak ayırmayan iktidar, yıllardır arka bahçesi olarak gördüğü tarikat-cemaat yurtlarında yaşananlara seyirci kalmıştır.

Öğrenciler, siyasi iktidarla içli dışlı olan çeşitli dini grup ve cemaat yurtlarına mecbur bırakıldıkları bu sistemden acilen kurtarılmalıdır. Bütün tarikat ve cemaat yurtları kapatılmalı, öğrencilerin barınma ve yurt sorununa acilen çözüm üretilmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.