Dünya klasiklerini çocuklara eşek sırtında götürdü

Dünya klasiklerini çocuklara eşek sırtında götürdü

Almanya'da yaşayan Ersin Bilge, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için 27 yıl sonra doğduğu ilçeye gelip eşek sırtında köy köy dolaşarak, çocuklara kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtıp mutluluklarına ortak oldu.

A+A-

Almanya'da yaşayan Ersin Bilge, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için 27 yıl sonra doğduğu ilçeye gelip eşek sırtında köy köy dolaşarak, çocuklara kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtıp mutluluklarına ortak oldu. Bilge, "Kitap dağıtmamın nedeni, çocukların okuması ile bu ülkenin siyasi ve ekonomik açıdan kalkınması," diye konuştu.

 

Erzincan’a bağlı Çayırlı ilçesinin Yukarıkartallı köyünde doğan 56 yaşındaki Ersin Bilge, yokluk içinde büyüdüğü köyünde ilkokulda okurken ekonomik zorluklar sebebiyle kitap ve defter almakta sıkıntı çekti.

Ersin Bilge, çocukluğunda kitap alamadığı dönemlerde bir kişinin eşek sırtında köye gelip kitap, silgi, defter dağıtmasını umduğu için bunu kendisi gerçekleştirmek için yola koyuldu.

Fyodor Dostoyevski’den Friedrich Nietzsche’ye, Goethe’den Balzac’a dünya edebiyatı klasiklerinin de bulunduğu kitaplarla kırtasiye malzemesi satın alan Bilge, eşek sırtında köy köy dolaşarak, 300 çocuğa 800 kitap ve kırtasiye malzemesi armağan etti.

Kısa sürede 10 köyü dolaşan Ersin Bilge, çocukları hem kitapla tanıştırıp yüzlerini güldürmenin hem de hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bilge, çocukluğunun geçtiği köyde okula gittiği yıllarda kalem, silgi gibi malzemelerinin eksik olduğu için maddi durumu iyi olan birilerinin eşekle köylerine gelip bu ihtiyaçlarını gidermesini umut ettiğini söyledi.

O yıllarda bunun olmadığını, ancak yıllar sonra kendisinin maddi durumu düzelince bu hayalini gerçekleştirmek için yaşadığı Almanya’dan köyüne geldiğini ifade eden Bilge, bu nedenle eşek sırtında köyleri dolaşıp, çocuklara kitap ve kırtasiye malzemesi götürdüğünü aktardı.

Ersin Bilge, Çayırlı ilçesinde 10 köyde 300 çocuğa yaklaşık 800 kitap dağıttığını belirterek, “Çocukların okuyup doktor, hukukçu, öğretmen, bilim insanı olmasını, hatta Nobel ödülü almasını isterim. Bu çocuklardan birisinin doktor ya da bilim insanı olduğunu duyarsam çok mutlu olurum” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.