Duhok kentini bu yıl 100 bin turist ziyaret etti

Duhok kentini bu yıl 100 bin turist ziyaret etti

.

A+A-

PKK-TSK arasındaki çatışmalara ve salgına tedbirlerine rağmen Duhok kentinin turist bölgelerini bu yılın ilk 5 ayında 100 binin üzerinde turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Duhok Turizm İl Genel Müdürlüğü Sözcüsü Rêwar Mihemed Reşîd’in BasNews’e verdiği bilgiye göre, bu yıl Irak’ın güneyi ve orta bölgelerinden çok sayıda turist Duhok kentini ziyaret etti.

Duhok Turizm İl Genel Müdürlüğü Sözcüsü Rêwar Mihemed Reşîd, özellikle haftanın son iki günü, Duhok kentine bağlı turistlik bölgelere turist akını yaşandığını sözlerine ekledi.

Duhok Turizm İl Genel Müdürlüğü Sözcüsü Rêwar Mihemed Reşîd, bu yılın başından itibaren koronavirüs tedbirlerine rağmen 100 binden fazla yabancı ve yerli turistin kentlerini ziyaret ettiğini kaydetti.

Duhok kenti sınırlarında 900 turistik yer ve gezi alanı bulunduğunu kaydeden Rêwar Mihemed Reşîd, bu yerlerde turistleri ağırlamak için café, restront, motel ve otellerin mevcud olduğunu belirtti.  

Duhok Turizm İl Genel Müdürlüğü Sözcüsü Rêwar Mihemed Reşîd sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu ziyaretlere Amedî ve Zaxo’da PKK ve TSK arasındaki çatışmalar nedeniyle güvenlikli olmayan bölgeler dahil değil. Çatışmaların olduğu bölgelerdeki gezi ve turistlik alanlar maalesef kullanılmıyor. Bu durum turizm sektörüne büyük zarar vermektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.