DSG: Türkiye, Rojava'da yeni operasyon için nabız yokluyor

DSG: Türkiye, Rojava'da yeni operasyon için nabız yokluyor

.

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Kino Gabriel, Türkiye’nin Rojava’da operasyon yapmak için nabız yokladığını iddia etti.

Gabriel, Türkiye’nin bölgede yaşanan belirsizliklerden yararlanarak Rojava’da yeni bir operasyon için nabız yokladığını, Türkiye destekli Suriyeli örgütlerin son zamanlarda Ayn İsa ilçesi ve köylerine yönelik bombardımanlarının devam ettiğini açıkladı.

“Türkiye, yaşanan belirsizliklerden de yararlanarak bir şekilde nabız yokluyor”

Gabriel, Türkiye’nin bölgede yaşanan belirsizliklerden fayda sağlamak istediğini ve bu çerçevede Rojava’ya girmeye çalıştığını iddia ederek “Türk ordusunun bu saldırıları bölgenin huzurunu bozmaya yöneliktir. Türkiye, hem uluslararası ve hem de bölgesel düzeyde yaşanan belirsizliklerden de yararlanarak bir şekilde nabız yoklamaya çalışıyor. Bu şekilde Kuzeydoğu Suriye’de yeni bölgeleri işgal edebilir mi, bunu yoklamaya çalışıyor” dedi.

Ayrıca DSG Sözcüsü, bu iddialarının bir tahmin olduğunu belirterek, son zamanlarda bu hazırlıkların yapıldığını ve özellikle ağır silah ve toplarla bölgenin bombalandığını ifade etti.

“ABD, diplomatik alanda Türkiye ile görüşüyor”

Gabriel kendisine sorulan, “IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon ve özellikle de ABD bu konuda ne diyor” şeklindeki soruya, bölgede ve ateşkes hattında yaşanan gelişmeleri rapor halinde koalisyon güçlerine sunduklarını ve bilgilendirdiklerini belirtti.

Gabriel konuşmasının devamında ABD’nin diplomatik alanda Türkiye ile görüştüğünü iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Sanırım ABD diplomatik alanda Türkiye ile görüşüyor. Yine Rusya’nın bu bölgeler konusunda Türkiye ile bir mutabakatı olmuştu. Biz Rusya üzerinden Suriye hükümeti ile mütabakaa varmıştık. Özellikle şu an ihlallerin olduğu bölgelerin Suriye ordusu tarafından denetlenmesi gerekiyordu. Suriye hükümetinin bu saldırıları durdurması gerekiyor.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.