DSG: Rojava’daki TSK bombardımanı sonucu 2 sivil hayatını kaybetti

DSG: Rojava’daki TSK bombardımanı sonucu 2 sivil hayatını kaybetti

.

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), TSK bombardımanında en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Medya Sorumlusu Ferhat Şami, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Heseke’ye bağlı Til Temir ve Zırgan ilçelerinin köylerine yapılan TSK bombardımanı sonucu bir çocuk ve bir kadın hayatını kaybederken 3 sivil de yaralandı” bilgisini paylaştı.

Öte yandan Şami yaptığı paylaşımda Zırgan'a düzenlenen bombardıman görüntülerini de paylaşarak bombardımanın Zırgan Camisi'ne yönelik olduğunu kaydetti.

Görüntülerde caminin kapısının hedef alındığı ve yakınlardaki bir kişinin bombardıman sonucu yere yığıldığı görülüyor.

Hawar Haber Ajansı (ANHA) ise verdiği haberde bombardımanda hayatını kaybedenlerin sayısının 3 olduğunu açıklarken ikisinin kardeş olduğunu kaydetti.

Bombardımanı ilişkin henüz Rojava Özerk Yönetimi ve Türkiye'den resmi bir açıklama kamuoyu ile paylaşılmadı.

22 Aralık’ta düzenlenen bombardımanda 3 sivil hayatını kaybetmişti

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait uçaklar, dün akşam Heseke’ye bağlı Til Temir’de bulunan Zırgan beldesinin Umalkif, Esediye ve Rabiati köylerine yönelik bombardıman düzenlemiş, DSG’ye bağlı Medya Merkezi, TSK’nın bombardımanı sonucu Rabiati köyünde 3 sivilin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

 

Foto: Rûdaw Grafik

25 Aralık'ta Kobani'deki SİHA saldırısı

25 Aralık Cumartesi günü ise Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) Rojava’nın Kobani kentinde bir evi hedef aldığı bildirildi.

SİHA saldırısı sonucu 5 Devrimci Gençlik Hareketi üyesi hayatını kaybetmişti.

 

Foto: Rûdaw Grafik

TSK 17 Ağustos’ta da bombardıman düzenlemişti

Türkiye daha önce de Zırgan beldesinde bombardıman düzenlemiş ve 17 Ağustos'taki bombardımanda 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Ardından Türkiye, Tel Temir Askeri Konsey Üssü’ne hava saldırısı düzenlemiş, Demokratik Suriye Güçleri üyesi 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.