Dr. İsmail Beşikçi: PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik'in çağrısını olumlu buluyorum

Dr. İsmail Beşikçi: PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik'in çağrısını olumlu buluyorum

.

A+A-

RÛPELA NÛ/ PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik 17.12.2020 günü yaptığı açıklamada Güney  ve Rojava Kürdistanı’ndaki Tehlikeler İçin Acil Toplanma çağrısı yaptı. Özçelik, “PAK adına Sayın Başkan Mesud Barzani’ye, Kürdistan Bölgesi Başkanı’na, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başkanı’na ve Kürdistan Parlamentosu Başkanı’na çağrım, PKK’nin saldırılarıyla ilgili acilen toplantı yapılmasıdır. Ayrıca Kürdistan’ın dört parçasındaki tüm Kürt partilerini ve dünyadaki temsilcilerini bu konuyu netleştirmeleri için tartışmaya çağırıyorum. Milli ve vatansever bir duruş sergilemek için bu çağrıyı yapıyorum” dedi.

Tıklayınız: PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Güney ve Rojava'daki tehlikeler için acil toplanalım!

Özçelik daha sonra 20. 12. 2020 günü çağrısını yenileyerek  “Güney Kürdistan Federe Devleti’nin varlığına, meşru yönetimine, kazanımlarına  zarar vermeye , hatta ortadan kaldırmaya yönelik büyük ve planlı bir saldırı söz konusudur. Ben bir Ulusal Kongre’den bahs etmiyorum.

Bizler,  dört parça Kürdistan ve dünyanın değişik ülkelerindeki  Kürtler olarak, ortak bir tutumla,  Güney Kürdistan Federe Yönetimi’nin yanında olmalı; tüm bölge ve dünya devletlerini, silahlı, silahsız tüm güçleri  Kürdistan Federe Yönetimi’nin varlığına ve meşru yönetimine saygılı olmaya ; PKK’yi bir kez daha pêşmerge güçlerine yönelttiği her türlü saldırıya son vermeye, Kerkük, Şengal dahil, tüm Güney Kürdistan’ın topraklarında  Güney Kürdistan Federe Yönetimi’nin irade ve kararlarına saygılı olmaya, kabul etmeye çağıralım. Güney Kürdistan’daki devletimizin kazanımlarına sahip çıkalım. Kürt karşıtı güçler Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızı birbirinden soğutmaya, birbirinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar; bu tür art niyetli plan ve projelere yol vermeyelim" dedi.

Tıklayınız: PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Çağrımızın esas amacı Güney Kürdsitan'daki Milli ve Yurtsever kazanımların sahiplenilmesi ve korunmasıdır

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik'in bu çağrısı ile ilgili siyasi partiler,  siyasetçiler,  yazar ve aydınlardan RÛPELA NÛ için görüş istedik.

Gelen cevapları peyder pey sizlerle paylaşacağız.

Değerli bilim adamı Dr. İsmail Beşikçi'nin bu konudaki görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Dr. İsmail Beşikçi: Mustafa Özçelik'in çağrısını olumlu buluyorum.

PAK Genel Genel Başkanı  Mustafa Özçelik'in, Başkan Mesut Barzani'ye, Kürdistan Parlamento Başkanı Rewas Fayeq'e Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'ye,  Başbakan Mensur Barzani'ye yaptığı çağrıyı olumlu buluyorum.

Kürdistan bölgesinin bugünkü statüsünü korumak, güçlendirmek, geliştirmek, bütün Kürdlerin görevi olmalıdır.

Bu çerçevede dile getirilen toplantının gerçekleştirilmesi önemlidir.

Bu toplantı, PKK/KCK'yi Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni tanımaya davet etmelidir. Tanımıyorsa bölgeyi terk etmesi istenmelidir.

Terk etmiyorsa, idari ve cezai yaptırımlarla karşılaşacağı hatırlatılmalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.