Dr. Elî Belo: Kürdistan Bölgesi artık ulusal petrol şirketini kurabilir

Dr. Elî Belo: Kürdistan Bölgesi artık ulusal petrol şirketini kurabilir

.

A+A-

 Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar eski danışmanı Dr. Elî Belo, Erbil-Bağdat hükümetleri arası imzalanan ve Parlamentonun onayından geçen bütçe kanunun Kürdistan petrolünün dışarıya satılmasının önünde artık hiçbir hukuki ve yasal engelin kalmadığının belgesi olduğunu söyledi. Dr. Elî Belo, Kürdistan Bölgesi’nin ulusal bir petrol şirketi bile kurabileceğini kaydetti.

Basnews’e konuşan petrol-gaz uzmanı Dr. Elî Belo, Erbil ve Bağdat hükümetlerinin vardığı anlaşma sayesinde piyasaların canlanacağını ve Kürdistan’ın bütçe gelirinin artacağını söyledi.

Dr. Elî Belo, “Petrol siyaseti Kürdistan Bölgesi hükümetinin inisiyatifinde belirlenecek. Anlaşmaya göre Irak hükümeti, Kürdistan’ın kendi petrolünü satmasını kabul etmiş oldu” yorumunda bulundu.

Petrol-gaz uzmanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlaşma Kürdistan Bölgesi’nin dünya petrol şirketleri ile anlaşma yapma ve  petrol satmasına izin veriyor. Hatta, ulusal bir petrol şirketi kurabilir. Bu konuda Bağdat’ın itiraz etme hakkı bulunmuyor.”

“Irak’ın milli petrol şirketi SOMO var, Kürdistan’da KOMO ismiyle bir ulusal şirket kursun” diyen Dr. Elî Belo, “Artık Kürdistan’ın milli bir şirket kurmak için önünde hiçbir engel kalmamıştır” dedi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.