Dizayi: Önümüzdeki hafta diplomatik heyetler füze incelemeleri için Erbil’e gelecek

Dizayi: Önümüzdeki hafta diplomatik heyetler füze incelemeleri için Erbil’e gelecek

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Başkanı Sefin Dizayi yaptığı açıklamada, Erbil’e atılan füzelere ilişkin yabancı ülkelerin kınama mesajlarının Kürdistan halkı açısından mutlulukla karşılandığını ve önüzümdeki hafta bazı diplomatik heyetlerin atılan füzeleri yerinden incelemek için Erbil’e geleceklerini belirtti.

Erbil’e gerçekleşen füze saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Sefin Dizayi, Kürdistan Bölgesi’nin güvenlikli ve istikrarlı olması nedeniyle bu şekilde füze saldırılarının gerçekleşmesinin yabancı ülkeler tarafından öngörülmediğini, bu nedenle ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, BM ve 15 ülkenin anında bu saldırıyı kınadıklarını ve Kürdistan halkının yanında olduklarını açıkladıklarını dile getirdi.

Kınama mesajı yayımlayan ülke ve kurumlara teşekürlerini ileten Sefin Dizayi açıklamasında, Kürdistan halkının bu destekten dolayı çok mutlu olduğunu ve uluslararası toplumun bu saldırıların önünü bir an önce alması gerektiğini ifade etti.

Füzelerden birisinin Çin konsolosluğunun yakınına düştüğünü söyleyen Dizayi açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Füzelerin patlamasının hemen akabinde Çin konsolosluk yetkilileriyle irtibata geçtik ve kendilerine gerekli bütün yardımları sunmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Onlarda cevaben bize işlerinin başlarında olduklarını ve çalışmalarını devam ettiklerini söylediler. Diğer ülke konsolosluklarıyla da aynı görüşmeleri yaptık. Ama hiç bir ülkenin konsolosluk yetkilisi veya çalışanlarında kötü bir hava oluşmamıştı ve çalışmalarına rutin bir şekilde devam ettiler.”

Diplomatik heyetlerin Erbil ziyaretlerine ilişkin bilgileri de paylaşan Sefin Dizayi açıklamasının sonunda şu hususlara değindi: “Önümüzdeki hafta bazı diplomatik çevreler Erbil’e bir ziyaret gerçekleştirecekler. Bu heyetlerin büyük çoğunluğu Bağdat’ta bulunan yabancı ülke konsolosluk çalışanlarından oluşacak. Heyetlerin ziyaret amacı Kürdistan Bölgesi’nin yanında olduklarını göstermek ve destek sunmak olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.