Dizayi: ABD'nin yeni yönetimi Kürdistan'ı daha iyi tanıyor

Dizayi: ABD'nin yeni yönetimi Kürdistan'ı daha iyi tanıyor

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Dış ilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, ABD’de 20 Ocak 2021’de yönetimi devralacak olan Joe Biden yönetiminin Kürdistan Bölgesi’ni daha iyi tanıdığını belirterek, “Dünyadaki dalgalanmalarla hareket etmeli ve uluslararası politikalarla uyum içerisinde olmalıyız” dedi.

Başkent Erbil’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dış ilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Erbil-Washington ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

20 Ocak 2021’de ABD’de iktidarı devralacak Joe Biden yönetimi ile ilişkiler hakkında olası ihtimalleri yorumlayan Dizayi, “Kürdistan Bölgesi’nin ilişkiler politikasında belirlendiği üzere dostane bir ilişki yürüteceğiz. Şunu da unutmamak gerekiyor, 30 yıllık bir tarihimizde yani Kürdistan Bölgesi’nin 1991 yılında Uluslararası Güvenlik Kurulu’nun 686’ıcı kararı kapsamında kurulduğunda bize yardım eden ABD, İngiltere, Fransa ve Türkiye gibi ülkeleri de unutmamak gerekiyor” dedi.

ABD’nin devlet olarak uzun vadeli strateji ve politikaya sahip olduğunu ifade eden Dizayi, şunları kaydetti:

“Şahısların değişmesiyle hükümetin çalışma performansında değişiklik olabilir. Yeni hükümette yer alacak olanlar Kürdistan Bölgesi’ni daha iyi tanıyorlar. Dostane ilişkiler de vardı. Şahsen Başkan Biden de Kürdistan Bölgesi halkına aşina. Geçmişteki ilişkilerimizi devam ettirmeye gayret göstereceğiz, dediğim gibi çıkarlar temelinde. ABD’nin de bölgede geniş kapsamlı bir çıkarı var. Bizler uluslararası politikalarla uyum içerisinde olmalıyız. Dalgalara karşı gitmemeliyiz. Dünyadaki dalgalanmalarla hareket etmeli ve uluslararası politikalarla uyum sağlamalıyız.” 

Komşu ülkelerle dostane ilişkilerin devam ettiğine dikkat çeken Dizayi, “Güvenlik ve ekonomik anlamında ilişkilerde iniş çıkışlar yaşanabilir ancak bizim İran ve Türkiye ile ilişkilerimiz iyi düzeyde ve ilişkiler istikrarlı bir şekilde sürdürülüyor" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.