Diyarbakır’dan YKS Türkiye birinciliği başarısı

Diyarbakır’dan YKS Türkiye birinciliği başarısı

.

A+A-

 

Özel Diyarbakır Kariyer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi elektrik elektronik bölümü öğrencisi İbrahim Çeliker, YKS Türkiye birincisi oldu. YKS’den ek yerleştirmeyle birlikte 564.59738 puan alan Çeliker, meslek liseliler arasında büyük bir başarıya imza attı.

ibrahim-celiker-sinav

Yaz tatillerini ailesiyle birlikte mevsimlik işçi olarak tarlada ter dökerek geçiren İbrahim Çeliker, hayatın zorlu koşullarına inat derslerinden biran bile kopmadan yıllardır hayalini kurduğu Tıp Fakültesine girmeye hak kazanacak bir başarı sıralaması ile YKS sınavında Diyarbakır’ın gururu oldu.

yks ibrahim çeliker diyarbakır Meslek Liseli YKS Türkiye birincisi İbrahim Çeliker

18-19 Haziran 2022 tarihinde tüm yurtta eş zamanlı olarak düzenlenen ve milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı.

YKS’nin ilk oturumuna 3 milyon 243 bin 425, kinci oturumuna da 2 milyon 56 bin 512 aday katılmıştı.

18 Temmuz’da açıklanan YKS sonuçlarına göre, Özel Diyarbakır Kariyer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi elektrik elektronik bölümü öğrencisi İbrahim Çeliker, ek yerleştirmeden 564.59738 puan alarak YKS Türkiye birincisi oldu.

Mevsimlik işçi bir ailesinin 9 çocuğundan 7’incisi olan İbrahim Çeliker, okul tatil olduğunda ailesiyle birlikte Ankara’ya giderek soğan tarlasında ekmeğini kazanmak için ter dökerken bir yandan da zorlu YKS maratonuna hazırlanıyor.

Düzenli bir gelirden yoksun aile bütçesine katkı sağlamak için mevsimlik işlerde çalışan İbrahim YKS’de elde ettiği başarıyı çok çalışmasına bağlarken, sınavdan beklediğinin altında bir puan aldığını belirtiyor.

yks ibrahim çeliker YKS Türkiye birincisi İbrahim Çeliker ve annesi Seyran Çeliker

‘Hem derslerine çalıştı hem tarlada ter döktü’

İbrahim’in başarısını beklediğini ifade eden anne Seyran Çeliker de oğlunun sınav başarısı için şöyle konuştu: “Ben ve çocukların yazın 3 ay soğan toplamaya gidiyoruz. İbrahim de bizimle beraber soğan toplamaya gelirdi. Tarlada çadırlarda kalırdık. Toz toprak içinde kimi zaman çamur içinde çalışırdık. İbrahim hayatın zorluklarını gördüğü için ona göre derslerine sıkı sıkıya çalışıyordu. İbrahim çok mücadele etti. Hem derslerine çalıştı hem tarlada ter döktü. İbrahim her fırsatta derslerine çalışıyordu. Daha 4 yaşında iken çöpten bulduğu kağıt kalemle hayvanları otlatırken yazı yazmaya çalışıyordu. Yani okuma yazma hevesi çok küçükken başlamıştı. Allah okulundan da razı olsun çok destek verdiler. İbrahim 18 yaşını geçti ama hala elinde telefonu yoktur. Özellikle telefon vermedim. Doğru yolu seçin, mesleğinizi elinize alın istediğiniz ne varsa gerçekleştirin dedim. İbrahim çok çalışkan ve güzel ahlaklı bir çocuktur. Gittiği dershanede de İbrahim’e çok destek oldular, Allah hepsinden razı olsun. İbrahim’in sınavı kazanmasına çok sevindim, ağladım. İbrahim çok çalışıyordu, beklediğine göre bir puan gelmese de oğlum elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. İbrahim ile gurur duyuyorum. Çok çalıştı, hak etti ve kazandı.”

SUR AJANS / ÖZEL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.