"Diyarbakır’da testlerin yüzde 60’ı pozitif, salgın kendi haline bırakıldı"

"Diyarbakır’da testlerin yüzde 60’ı pozitif, salgın kendi haline bırakıldı"

.

A+A-

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Doktor Halis Yerlikaya, Diyarbakır’da vakaların son 2 haftada 5 kat arttığını belirterek “Testlerin yüzde 60’ı pozitif, salgın kendi haline bırakıldı” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın salgının başından bu yana süreci şeffaf yürütmediğini sürekli gündeme getirdiklerini söyleyen Halis Yerlikaya, Omicron varyantı ile birlikte artan vaka sayası nedeniyle hastanelerin yeni servisler açmak zorunda kaldığını söyledi.

Konuya ilişkin Medyascope’den Ferit Aslan’a konuşan Yerlikaya, vaka sayılarının katlanarak artmasının şimdilik servislerden çok yoğun bakımda yatan hasta sayısını etkilediğini söyledi.

Yerlikaya, “Özellikle 65 yaş ve üstü ve eksik aşılılarda ciddi anlamda sıkıntı yaratan bir durum ile karşı karşıyayız. Salgın kendi haline bıkılmış bir durumda. Bakanlık verilerine göre, iki yıllık salgın döneminin şu anda en yüksek pikini yaşıyoruz. Bakanlık günlük 100 bin vaka diye açıklama yapıyor ancak bize göre bu oran 300 bin civarında” dedi.

Halis Yerlikaya, Diyarbakır başta olmak üzere aşılama oranının hâlâ çok düşük olduğunu ve tam aşılıların oranının yüzde 20 olduğunu belirterek, aşılanma için seferberlik başlatılması gerektiğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.