"Diyarbakır'da günlük vaka 2 bine ulaştı, servisler doldu"

"Diyarbakır'da günlük vaka 2 bine ulaştı, servisler doldu"

.

A+A-

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, kentteki vaka artışlarına ilişkin "Hastanede yatan hasta sayısı 300'e ulaştı. Yoğun bakım hasta sayımız ise 80 oldu. Yoğun bakımda olan hastaların yüzde 85'i aşısız." dedi.

Türkiye'de COVID-19 yasaklarının neredeyse tamamıyla kalktığı 1 Temmuz'dan sonra vakalar yeniden hızla yükselişe geçti.

Açılmanın başladığı 1 Temmuz'da 5 bin 288 olan vaka sayısı dün itibarıyla 27 bine yaklaştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı da son iki günde 120'nin üzerine çıktı.

  • NOT: En son 100'ün üzerinde ölüm 3 Haziran'da yaşanmıştı.

Vakaların artışa geçmesi ve toplumsal bağışıklığın sağlanması için istenilen düzeyde aşılamanın yapılamaması üzerine birçok ilde kapanan COVID servisleri yeniden açıldı.

Aşılamada en az aşı yapılan dördüncü il olan Diyarbakır'da ise; 24- 30 Temmuz tarihleri arasında yüz binde vaka sayısı  599,29'a ulaştı. 

"Yüzde 85'i aşısız"

bianet'e konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, günlük ortalama 2 bin civarında pozitif vaka tespit edildiğini söyledi.

Turan, Diyarbakır'daki özel hastaneler de dahil olmak üzere tüm hastanelerde, kapatılan servislerin yeniden açıldığını ve hızla dolmaya başladığını vurguladı:

"Hastanede yatan hasta sayısı 300'e ulaştı. Yoğun bakım hasta sayımız ise 80 oldu. Son iki günde hastaneye yatışı yapılan COVID-19 hasta sayısı ise; 50-60 civarında ve yoğun bakımda olan hastaların yüzde 85'i aşısız."

"Yatan hasta sayısı 50'den 300'e çıktı"

1 Temmmuz öncesi sayıları hatırlatan Turan, "Açılmadan önce günlük vaka sayısı 140 civarındaydı, hastanede yatan sayısı ise ortalama 50'ydi. Şu an vaka sayısı 2 bin, bir ayda bu kadar artması virüsün büyük bir hızla yayıldığını gösteriyor" dedi.

Turan, halka aşı yapma çağrısında bulunarak sözlerini noktaladı: "Aşı olanların hastalığı daha hafif geçidiğini görüyoruz. Aşı ile ilgili yanlış bilgiler kimseyi yanıltmasın ve herkes bir an önce önce sevdikleri sonra da toplum sağlığı için aşı olsun."

Kaynak: Bianet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.