Diyarbakır'da 10 ay sonra ilk kez koronavirüsden yatış olmadı

Diyarbakır'da 10 ay sonra ilk kez koronavirüsden yatış olmadı

.

A+A-

Diyarbakır'da, 10 ay sonra ilk kez dün yeni tip coronavirüs (Covid-19) hastası yatışı olmadığını duyuruldu. 

Diyarbakır'da, pandemi hastanesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Hakan Akelma, sosyal medyadan, 10 ay sonra ilk kez dün yeni tip coronavirüs (Covid-19) hastası yatışı olmadığını duyurdu. 

Kentte, iki pandemi hastanesinden biri olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 10 ay sonra dün ilk kez coronavirüs hastası yatışı yapılmadı.

Hastanede görevli Doç. Dr. Hakan Akelma da bu durumu sosyal medya hesabından paylaşarak, duyurdu. Doç. Dr. Akelma, yaptığı paylaşımda, "Dün, 10 aydır ilk defa hastanemizde hiç Koronavirüs hasta yatışı olmadı. İnşallah hep böyle gider" dedi.

Diyarbakır’da risk haritası yeşile döndü

Geçtiğimiz 21 Ocak’ta Diyarbakır’da uygulanan tedbir ve sıkı denetimler sonuç vermiş, kentte, Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritası yeşile dönmüştü.

Diyarbakır’da pandemi hastanelerinden olan Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde kısıtlamalar öncesi yüzde 85 olan yoğun bakım servislerinin doluluk oranı, yüzde 30'a gerilemişti.

Kentteki diğer pandemi hastanesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki vaka sayılarında ise yüzde 40 düşüş yaşanmıştı. Polikliniğe gün içinde başvuran ve Covid-19 şüphesi bulunan hasta sayıları, 300’den 40'lara kadar düşmüştü.

İl genelinde de kısıtlamalar öncesi 800 ile 1000 arasında olan vaka sayısı da 100'e kadar gerilemişti. Bu durum, HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kent genelindeki risk haritası, kırmızıdan yeşile dönmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.