Dışişlerinden Fransa'ya 'Bozkurtlar' tepkisi: Alınan karara karşı en sert şekilde mukabele edeceğiz

Dışişlerinden Fransa'ya 'Bozkurtlar' tepkisi: Alınan karara karşı en sert şekilde mukabele edeceğiz

.

A+A-

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in ülkede faaliyet gösteren Ülkücü Hareketi'nin resmen yasaklandığını duyurmasına Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

"Bugün Fransız hükümeti tarafından lağvedildiği açıklanan “Bozkurtlar” isimli bir hareket olmadığı esasen bilinmektedir" diyen Dışişleri Bakanlığı, "Alınan bu karara karşı en sert şekilde mukabele edeceğimizi vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın açıklamasının devamında şöyle denildi:

"Bugün Fransız hükümeti tarafından lağvedildiği açıklanan “Bozkurtlar” isimli bir hareket olmadığı esasen bilinmektedir. Söz konusu ülkenin münferit birtakım kişilere ve bu kişilerin eylemlerinden hareketle böyle bir hareket ve oluşum varmış gibi hayal mahsulü kararlara tevessül etmesi içinde bulunduğu çelişkili psikolojinin son tezahürü olmuştur.

Öte yandan, hayal ürünü olan bu oluşumu ele alırken, dünyanın pek çok ülkesinde de kullanılan son derece yaygın ve kanun dışı hiçbir boyutu olmayan sembollerin yasaklanması kabul edilemez.

'Fransız hükümeti artık tamamen Ermeni çevrelerin esiri haline geldi'

Ne yazık ki, kendileri söz konusu olduğunda ifade özgürlüğünün hiçbir şekilde sınırlanamayacağını savunanlar, başkaları söz konusu olduğunda ifade özgürlüğüne rahatça kısıtlama getirebilmektedir. Bu ikiyüzlü anlayış artık alıştığımız çifte standartlı yaklaşımın son örneğidir.

Bu karar aynı zamanda Fransız hükümetinin artık tamamen Ermeni çevrelerin esiri haline geldiğini de göstermektedir."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.