Dersim'de gözaltına alınan öğrenciler açlık grevine başladı

Dersim'de gözaltına alınan öğrenciler açlık grevine başladı

Dersim’de 14 Şubat’ta gözaltına alınan 7 üniversite öğrencisi açlık grevine başladı.

A+A-

Dersim’de 14 Şubat günü polisler tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan, HDP Dersim Gençlik Meclisi üyesi 7 üniversite öğrencisinin bugün ifadeleri alındı. Yarın mahkemeye sevk edilmesi beklenen öğrenciler, tutuklu bulundukları Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde hak ihlallerine karşı açlık grevi başlattı.

Konuya ilişkin HDP Dersim Gençlik Meclisi üyeleri, partinin il binasında basın açıklaması yaptı.

Meclis üyeleri adına açıklamayı okuyan Lider Polat, “AKP ve MHP Kürt siyasi hareketini tasfiye etmek için sistematik olarak baskı ve gözaltı furyası başlattı. Neredeyse her gün gençlere yönelik baskı ve işkence artarak devam ediyor. Tüm bu saldırılarla birlikte gençlik yapımıza daha özel ve kirli bir konsept uygulanmaktadır. Yaklaşan 4’üncü olağan büyük kongremiz öncesi her gün onlarca arkadaşımız gözaltına alınıp, tutuklanmaktadır” dedi.

Gençlik olarak “Genç başladık, genç başaracağız” şiarıyla mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Polat, “Bu temelde sabote edilmek istenen gençlik çalışmalarımızı daha büyük bir moral ile yürüteceğimizi tekrardan dile getiriyoruz. Son olarak hukuksuzca gözaltında tutulan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.