Dersim | Valilikten kadının başına silah dayayan askerler hakkında açıklama!

Dersim | Valilikten kadının başına silah dayayan askerler hakkında açıklama!

.

A+A-

Dersim’de iki uzman çavuşun sokak ortasında bir kadının kafasına silah dayaması olayı hakkında valilik açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İlgili görevliler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup söz konusu 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Dersim merkezde genç bir kadının başına iki uzman çavuş tarafından silah dayandı.

Müdahale anına dair sosyal medyada yayınlanan bir videoda genç kadının kaldırımda korku içinde yatarak çığlık attığı, vatandaşların da kadına müdahale eden güvenlik görevlilerine tepki gösterdiği görülüyor.

Olayla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan eski HDP’li vekil Ferhat Encü, “Dersim’deki olay şöyle gelişmiş. Bir kadın kaldırımda yürüyormuş. İki uzman çavuş kaldırımda yürüyen kadının başına silah dayayıp yere yatırıyorlar. Olayı gören halk tepki gösterince kadına canlı bomba iftirası yapılıyor” dedi.

 

 

“Valilik: 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır”

Öte yandan olay hakkında Valilikten gelen yazılı açıklamada, askerlerin kadını daha önceden kendilerine eşgali bildirilen şüpheli bir kadına benzettikleri, bu nedenle kadını yere yatırarak müdahalede bulundukları belirtildi.

Açıklamanın sonunda ise 2 askerin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Söz konusu yazılı açıklama şu şekilde:

“Bugün (20.05.2021) saat 16.00 sıralarında İlimiz Merkezi Cumhuriyet Caddesi üzerinde kolluk kuvvetlerimize mensup 2 görevli, daha önce kendilerine bildirilen şüpheli kişilerin eşkaline benzer bir kadın vatandaşımızla karşılaşmış ve ilgiliye kimlik sormak istemişlerdir. Olay üzerine kadın vatandaşımızla kolluk mensubu 2 görevli arasında yaşanan sözlü tartışma etrafta bulunan vatandaşlarımızca taciz olayı olarak algılanmış ve vatandaşlarımızda tepkiye sebebiyet vermiştir. İlgili görevliler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup söz konusu 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.