Demokratik Suriye Güçleri'nden Garê ve Türkiye açıklaması

Demokratik Suriye Güçleri'nden Garê ve Türkiye açıklaması

.

A+A-


Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin Garê bölgesine 9 Şubat gecesi başlattığı hava destekli askeri operasyonu sürerken Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) açıklama geldi.

DSG Genel Komutanlığı, operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’nin IŞİD'i yeniden canlandırmak ve bölgenin istikrarını bozmak istediğini belirtti.

Operasyonun Türkiye sınırında değil Kürdistan Bölgesi'nde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada Rojava ve Başûr’daki operasyonların tüm Kürt halkını ve bölgedeki istikrarı hedef aldığı kaydedildi. DSG operasyonların IŞİD'e karşı mücadeleyi zayıflattığı, örgütün yeniden güçlenmesine zemin hazırladığını ifade edildi.

DSG Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle devam etti:

"Kürt halkının ve bölge halklarının insanlık düşmanı IŞİD'e karşı başlattığı eşsiz mücadele aralıksız sürüyor. Türkiye Kürt, Arap ve diğer bölge halklarının kazanımlarını ellerinden almak istiyor. Biz bu yüzden Garê’ye yönelik saldırıları tehlikeli görüyoruz.  IŞİD ve Türkiye'nin operasyonları karşısında "kararlı bir duruş" sergilenecektir. Uluslararası Koalisyon’a ve tüm ilgili güçlere Türkiye'nin operasyonları karşısında sessiz kalmama çağrısında bulunuyoruz.”


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.