Demokrasi Raporu: 'Türkiye en çok otokratikleşen üçüncü ülke'

Demokrasi Raporu: 'Türkiye en çok otokratikleşen üçüncü ülke'

.

A+A-

İsveç merkezli V-Dem Enstitüsü'nün '2021 Demokrasi Raporu'na göre, Türkiye son 10 yılda en çok otoriterleşen ilk 10 ülke içerisinde. 179 ülkenin yer aldığı Liberal Demokrasi Endeks listesinde Türkiye 149. sırada yer aldı.

V-Dem Enstitüsü'nün raporuna göre 2010'dan 2020'ye doğru olan değişimde Türkiye en çok otokratikleşen üçüncü ülke oldu. İlk iki sırada ise Polonya ve Macaristan yer aldı.

Koronavirüs salgınının ülkelerin demokrasisini de nasıl etkilediğinin araştırıldığı rapora göre Türkiye demokrasisi en ciddi düzeyde zarar gören ülkeler arasında.

55 otokratik rejim pandemi sürecinde gelişmeleri daha da baskıcı hale gelmek için kullandı. Tüm ülkelerin üçte ikisi basın özgürlüklerine kısıtlama uygularken, üçte biri de acil durum önlemlerini süresiz olarak hayata geçirdi.

Dünya nüfusunun yüzde 68'nin otokratik rejimler altında yaşadığı, seçimlerin olduğu otokasilerin en yaygın tip olduğu raporda ifade edildi.

Aynı zamanda G20 ülkesi olan Türkiye, Brezilya, ABD ve Hindistan 2020 yılında demokraside en kötü düşüş yaşayan ülkeler olarak raporda bahsedilirken, benzer şekilde Macaristan, Bangladeş, Filipinler, Tanzanya ve Hong Kong da geriledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.