Danıştay’dan ‘Öğrenci Andı’ kararı: Okutulmayacak

Danıştay’dan ‘Öğrenci Andı’ kararı: Okutulmayacak

.

A+A-

Türk Eğitim-Sen'in okullarda 'Öğrenci Andı'nın geri getirilmesi yönündeki başvurusu ile ilgili son karar Danıştay tarafından verildi. Mahkeme andın okunmamasına karar verdi.  ‘Öğrenci andı’ 2013 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Demorkatikleşme paketiyle’ kaldırılmıştı.

Türk Eğitim-Sen 2013 yılında andın kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptali için Danıştay’a dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi de 2018 yılında andı kaldıran yönetmelik hükmünü oyçokluğu ile iptal etmişti. Ancak, Danıştay’ın “and okutulsun” kararı uygulanmadığı gerekçesiyle sendikalar tarafından MEB yetkilileri hakkında açıklamalar yapılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştu.

Duvar’da yer alan habere göre; MEB ise, Danıştay 8. Dairesi’nin Andımız kararını, bir üst Kurul olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda temyiz etmiş ve yürütmeyi durdurma istemişti. Danıştay'ın son kararı ile Öğrenci Andı okutulmayacak.

Davanın geçmişi

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında her sabah öğrencilere okutulan ‘Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmişti. Danıştay kararında, “İddialar andın kaldırılmasını gerekli kılacak nitelikte görülmemiştir” denilmişti.

Andın yeniden yürürlüğe girmesine karşı çıkan MEB ise bir üst kurul olan Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’na temyiz dilekçesi sunmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Danıştay’ın kararına tepki göstererek, “Bizim tek andımız İstiklal Marşı’dır” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.