CNN: İran'ın vurduğu üste konuşlanan ABD'li yok

CNN: İran'ın vurduğu üste konuşlanan ABD'li yok

CNN'e konuşan ABD'li yetkililer ordunun saldırılardan önce uyarılmak için yeteri kadar vakti olduğunu söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, general Kasım Süleymani'nin "intikam operasyonu" kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el Esad Hava Üssü'ne düzenlediği saldırıyla ilgili Amerikalı yetkililerden açıklama geldi.

CNN televizyon kanalına konuşan bir ABD askeri yetkilisi, ordunun saldırılardan önce uyarılmak için yeteri kadar vakti olduğunu söyledi.

Yetkili, bu sayede tehlikeden etkilenebileceklerin sığınaklara gitmek için yeteri kadar süresi olduğunu aktardı. Yine kanala konuşan başka güvenlik yetkilileri ise Irak'taki Ayn el Esad Hava Üssü'nde ABD'lilerin olmadığını aktardı.

'BİZDEN BİRİLERİ YOK'

CNN'e konuşan Iraklı yetkililer kendilerinden saldırılar sırasında hayatını kaybeden birilerinin olmadığını söyledi.

İran'ın İngilizce televizyon kanalı Press TV ise füzelerin amaçlanan Amerikan hedeflerine isabet ettiğini duyurmuştu. Saldırıda 80 ABD askerinin hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Daha önce Amerikan televizyonlarına konuşan bazı Amerikalı yetkililer, İran'ın kimi hedeflerinin isabet etmediğini ifade etmişti.

DANİMARKA VE NORVEÇ'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan Danimarka ve Norveç orduları, İran'ın Irak'taki Ayn el Esad hava üssüne düzenlediği füze saldırılarında, üste bulunan askerlerinin zarar görmediğini açıkladı.

Danimarka ordusunun Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ölen ya da yaralanan askerimiz yok" denildi.

Danimarka'nın IŞİD'e karşı mücadele eden uluslararası koalisyona destek vermek üzere, üste yaklaşık 130 askeri bulunuyor.

Üste yaklaşık 70 askeri bulunan Norveç de askerlerinin güvende olduğunu açıkladı.

Reuters'a konuşan Norçev ordu sözcüsü Brynjar Stordal, İran'ın füze saldırılarında ölen ya da yaralanan askerleri olmadığını söyledi.

İNGİLTERE KINADI

Bu arada İngiltere, İran’ın Irak’taki Amerikan üslerine yönelik füze saldırılarını kınadı, tansiyonu azaltma çağrısı yaptı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, “İngiliz güçlerinin de aralarında olduğu Koalisyona ev sahipliği yapan Irak askeri üslerine yönelik İran’ın bu füze saldırısını kınıyoruz” dedi.

Bakan Raab sözlerini, “İran’a bu pervasız ve tehlikeli saldırılarını tekrarlamama ve acilen tansiyonu azaltma çağrısı yapıyoruz” şeklinde sürdürdü.

BAE: SAVAŞ GÖRMEYECEĞİZ

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui, "Savaş görmeyeceğiz. İstediğimiz son şey Ortadoğu'da tansiyonun daha da artması" dedi.

Abu Dhabi'de katıldığı konferansta İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine düzenlediği füze saldırılarını değerlendiren el-Mezrui, durumun Hürmüz Boğazı'ndan yapılan petrol ticaretine yönelik acil bir risk oluşturmadığını söyledi.

Yaşananın savaş olmadığını ve abartılmaması gerektiğini belirten el- Mezrui "Müttefikimiz ABD ile komşumuz İran arasındaki gerilimin tırmandığı açık, ve görmek istediğimiz son şey Orta Doğu'da tansiyonun daha da yükselmesi" diye konuştu.

El-Mezrui petrol tedariğinde kesintiye dair korku provoke edecek bir durum olmadığını da ekleyerek "Çok felaket bir tırmanış olmadığı sürece - ki bunun işaretlerini görmüyoruz - arzda bir kesinti öngörmüyoruz" diye konuştu.

Artı gerçek

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.